Досадашњи нападач ТСЦ-а Стефан Вукић (28) од данас је нови фудбалер Војводине.

У ФЦ „Вујадин Бошков“, он је данас потписао двогодишњи уговор са „старом дамом“ и ставио се на располагање шефу стручног штаба Радославу Батаку, те ће сутра путовати са својим новим саиграчима у Словенију на главни део припрема за нову сезону.

Вукић је рођен 29. јуна 1995. године у Нишу, где је и почео каријеру у екипи Радничког. Потом је наступао још за Синђелић, Цар Константин, Оџаке, Дунав, Будућност Поповац, Србобран, Феникс, Будућност Добановце, Златибор и ТСЦ, за који је прошле сезоне одиграо 31 утакмицу, постигао четири гола и забележио две асистенције.

– Част и задовољство ми је што сам потписао за један овако велики клуб. Чим сам добио позив Војводине, лако смо се договорили и остварили сарадњу. Управи и председнику желим да се захвалим на томе што су баш мене изабрали, а на мени је сада да се спремим што боље и пружим свој максимум, како бих заједно са екипом остварио зацртане циљеве – каже Вукић.

Према његовим речима, долазак у Војводину доживљава као нови изазов у каријери.

– У ТСЦ-у сам био две године, одиграо 63 меча и постигао 17 голова. Презаситио сам се и мислим да ми је била потребна промена. Причао сам о томе са људима из клуба, Војводина се јавила као екипа која ме жели и, хвала Богу, дошло је до договора – нагласио је Вукић.