Dosadašnji napadač TSC-a Stefan Vukić (28) od danas je novi fudbaler Vojvodine.

U FC „Vujadin Boškov“, on je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa „starom damom“ i stavio se na raspolaganje šefu stručnog štaba Radoslavu Bataku, te će sutra putovati sa svojim novim saigračima u Sloveniju na glavni deo priprema za novu sezonu.

Vukić je rođen 29. juna 1995. godine u Nišu, gde je i počeo karijeru u ekipi Radničkog. Potom je nastupao još za Sinđelić, Car Konstantin, Odžake, Dunav, Budućnost Popovac, Srbobran, Feniks, Budućnost Dobanovce, Zlatibor i TSC, za koji je prošle sezone odigrao 31 utakmicu, postigao četiri gola i zabeležio dve asistencije.

– Čast i zadovoljstvo mi je što sam potpisao za jedan ovako veliki klub. Čim sam dobio poziv Vojvodine, lako smo se dogovorili i ostvarili saradnju. Upravi i predsedniku želim da se zahvalim na tome što su baš mene izabrali, a na meni je sada da se spremim što bolje i pružim svoj maksimum, kako bih zajedno sa ekipom ostvario zacrtane ciljeve – kaže Vukić.

Prema njegovim rečima, dolazak u Vojvodinu doživljava kao novi izazov u karijeri.

– U TSC-u sam bio dve godine, odigrao 63 meča i postigao 17 golova. Prezasitio sam se i mislim da mi je bila potrebna promena. Pričao sam o tome sa ljudima iz kluba, Vojvodina se javila kao ekipa koja me želi i, hvala Bogu, došlo je do dogovora – naglasio je Vukić.