Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у Лединцима данас је угостила експедицију Спортског друштва Војводина.

ФК Војводина представљали су Андрија Радуловић, Марко Бјековић, Сеид Кораћ и Иван Вукчевић, док су представници ВК Војводина били генерални секретар Вељко Дрезгић, ватерполисти Алекса Слијепчевић, Андреј Каравић и Лука Бошковић.

Ово је друга овогодишња посета школама у округу чиме је настављена добро позната акција СД Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“. У оквиру ове акције, „стара дама“ посећује основне школе у Новом Саду и околини, и за циљ има усмеравање деце ка спорту и здравом начину живота, али и поштовању основних спортских вредности, попут тимског духа и фер-плеја.

Воша је током ове акције претходно посетила основне школе: ’’Соња Маринковић“, ’’Јован Јовановић Змај“, ’’Коста Трифковић“, ’’Прва војвођанска бригада“, „22. август“, „Свети Сава“, „Жарко Зрењанин“, „Јован Дучић“, “Вељко Петровић“, “Петар Кочић“, „Ђура Даничић“, „Иво Лола Рибар“, „Ђорђе Натошевић“, „Лаза Костић“ и „Људовит Штур“.

Присутнима се за почетак обратио ватерполиста Лука Бошковић, који је открио како је почео да се бави ватерполом.

– Треба давати све од себе на сваком тренингу и волети то што радите. Треба да будете срећни када идете на тренинг и да уживате у спорту. Ја сам ватерполо почео да тренирам због друштва на мору и тако је све почело – рекао је Лука Бошковић.

Секретар ВК Војводина Вељко Дрезгић открио је због чега је важно да деца сама изаберу свој омиљени спорт.

– Суштина је у томе да свако верује у себе и своје могућности и да размишља у правцу да ништа није немогуће. Важно је бавити се спортом, давати све од себе, борити се и да волите то што радите, а не да вас неко тера на тренинге. Спорт треба да изаберете сами и да идете срећни на сваки тренинг – истакао је Вељко Дрезгић.

Марко Бјековић је поручио да је спорт веома битан за развој деце.

– Спорт је најздравија и најважнија ствар за развој деце. Спорт вам помаже да упознате нове другаре, да живите здравије и да успут радите оно што волите – поручио је Марко Бјековић.

Сеид Кораћ је открио како је текао његов фудбалски пут до дреса Војводине.

– Био је то баш дуг пут, који сам почео у Луксембургу где сам почео да играм са браћом на улици, па сам ишао преко Немачке, Шведске, Данске и Кипра до екипе Војводине. Битно је да никада не одустанете и да сваки дан дајете све од себе. Понекад је тешко бити удаљен од породице, али сам са њима често у контакту и онда је лакше. Виђамо се често, а где год сам играо, било ми је лепо, баш као што ми је и у Новом Саду – рекао је Кораћ.

Након првог дела у учионици, сви заједно су се преселили у школско двориште, где су одиграли партију фудбала, док су ученицима подељене Вошине лопте, као и распореди часова, постери са играчима и обележјима „старе даме“, али и карте за суботњу утакмицу против Новог Пазара.

Члановима СД Војводина било је задовољство да данашњи дан проведу у пријатној атмосфери ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Лединцима. СД Војводина се овим путем захваљује домаћинима на гостопримству и позива све да постану део бело-црвене породице.