Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Ledincima danas je ugostila ekspediciju Sportskog društva Vojvodina.

FK Vojvodina predstavljali su Andrija Radulović, Marko Bjeković, Seid Korać i Ivan Vukčević, dok su predstavnici VK Vojvodina bili generalni sekretar Veljko Drezgić, vaterpolisti Aleksa Slijepčević, Andrej Karavić i Luka Bošković.

Ovo je druga ovogodišnja poseta školama u okrugu čime je nastavljena dobro poznata akcija SD Vojvodina pod sloganom „Ti si naša prva ljubav“. U okviru ove akcije, „stara dama“ posećuje osnovne škole u Novom Sadu i okolini, i za cilj ima usmeravanje dece ka sportu i zdravom načinu života, ali i poštovanju osnovnih sportskih vrednosti, poput timskog duha i fer-pleja.

Voša je tokom ove akcije prethodno posetila osnovne škole: ’’Sonja Marinković“, ’’Jovan Jovanović Zmaj“, ’’Kosta Trifković“, ’’Prva vojvođanska brigada“, „22. avgust“, „Sveti Sava“, „Žarko Zrenjanin“, „Jovan Dučić“, “Veljko Petrović“, “Petar Kočić“, „Đura Daničić“, „Ivo Lola Ribar“, „Đorđe Natošević“, „Laza Kostić“ i „Ljudovit Štur“.

Prisutnima se za početak obratio vaterpolista Luka Bošković, koji je otkrio kako je počeo da se bavi vaterpolom.

– Treba davati sve od sebe na svakom treningu i voleti to što radite. Treba da budete srećni kada idete na trening i da uživate u sportu. Ja sam vaterpolo počeo da treniram zbog društva na moru i tako je sve počelo – rekao je Luka Bošković.

Sekretar VK Vojvodina Veljko Drezgić otkrio je zbog čega je važno da deca sama izaberu svoj omiljeni sport.

– Suština je u tome da svako veruje u sebe i svoje mogućnosti i da razmišlja u pravcu da ništa nije nemoguće. Važno je baviti se sportom, davati sve od sebe, boriti se i da volite to što radite, a ne da vas neko tera na treninge. Sport treba da izaberete sami i da idete srećni na svaki trening – istakao je Veljko Drezgić.

Marko Bjeković je poručio da je sport veoma bitan za razvoj dece.

– Sport je najzdravija i najvažnija stvar za razvoj dece. Sport vam pomaže da upoznate nove drugare, da živite zdravije i da usput radite ono što volite – poručio je Marko Bjeković.

Seid Korać je otkrio kako je tekao njegov fudbalski put do dresa Vojvodine.

– Bio je to baš dug put, koji sam počeo u Luksemburgu gde sam počeo da igram sa braćom na ulici, pa sam išao preko Nemačke, Švedske, Danske i Kipra do ekipe Vojvodine. Bitno je da nikada ne odustanete i da svaki dan dajete sve od sebe. Ponekad je teško biti udaljen od porodice, ali sam sa njima često u kontaktu i onda je lakše. Viđamo se često, a gde god sam igrao, bilo mi je lepo, baš kao što mi je i u Novom Sadu – rekao je Korać.

Nakon prvog dela u učionici, svi zajedno su se preselili u školsko dvorište, gde su odigrali partiju fudbala, dok su učenicima podeljene Vošine lopte, kao i rasporedi časova, posteri sa igračima i obeležjima „stare dame“, ali i karte za subotnju utakmicu protiv Novog Pazara.

Članovima SD Vojvodina bilo je zadovoljstvo da današnji dan provedu u prijatnoj atmosferi OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Ledincima. SD Vojvodina se ovim putem zahvaljuje domaćinima na gostoprimstvu i poziva sve da postanu deo belo-crvene porodice.