Са септембром месецом, почела је нова школска година, а са њом ускоро почиње и нова акција ФК Војводина усмерена ка деци у школским клупама.

Наиме, од овог месеца, ФК Војводина покреће акцију под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које ће посећивати основне школе у Новом Саду и околини, а све са циљем промоције спорта и едукације деце ка усвајању здравих спортских и животних вредности, као што су важност физичких активности, здравог начина живота, тимског духа, фер-плеја и међусобног уважавања и толеранције.

Прва школа која ће бити посећена том приликом јесте ОШ „Соња Маринковић“ на Грбавици, делу града који је традиционално познат као крај изузетно привржен ФК Војводина.

У петак, у 14 часова, у овој школи ће бити одржана конференција за новинаре пред утакмицу против Јавора, на којој ће се јавности обратити шеф стручног штаба „старе даме“ Милан Раставац и фудбалери Урош Кабић и Ранко Пушкић, уједно бивши ученици ове школе. Осим што ће говорити о утакмици, они ће се обратити и директно деци, којој ће говорити управо о важности поштовања већ споменутих вредности, за које се залаже ФК Војводина.

Том приликом, сва деца ће уједно имати прилику да добију приступнице помоћу којих ће моћи да се, по симболичној цени од 300 динара, учлане у ову акцију и тако добију специјалне картице, са којима ће у овој и наредној сезони имати омогућен улаз на источну трибину на све Вошине утакмице у домаћим такмичењима, али и право на низ других погодности, о чему ће бити обавештени накнадно.

Истовремено, Воша је за децу припремила и поклоне у виду постера и распореда часова, а право задовољство за ђаке ОШ „Соња Маринковић“ свакако ће бити и прилика да одиграју партију фудбала са Вошиним првотимцима Урошем Кабићем и Ранком Пушкићем, који ће такође имати прилику да се подсете времена када су, баш у овој школи, као деца играли фудбал и сањали да једног дана постану фудбалери, што је сан који, сигурни смо, данас сањају многи ученици који ће имати прилику да их упознају.