Sa septembrom mesecom, počela je nova školska godina, a sa njom uskoro počinje i nova akcija FK Vojvodina usmerena ka deci u školskim klupama.

Naime, od ovog meseca, FK Vojvodina pokreće akciju pod sloganom „Ti si naša prva ljubav“, u okviru koje će posećivati osnovne škole u Novom Sadu i okolini, a sve sa ciljem promocije sporta i edukacije dece ka usvajanju zdravih sportskih i životnih vrednosti, kao što su važnost fizičkih aktivnosti, zdravog načina života, timskog duha, fer-pleja i međusobnog uvažavanja i tolerancije.

Prva škola koja će biti posećena tom prilikom jeste OŠ „Sonja Marinković“ na Grbavici, delu grada koji je tradicionalno poznat kao kraj izuzetno privržen FK Vojvodina.

U petak, u 14 časova, u ovoj školi će biti održana konferencija za novinare pred utakmicu protiv Javora, na kojoj će se javnosti obratiti šef stručnog štaba „stare dame“ Milan Rastavac i fudbaleri Uroš Kabić i Ranko Puškić, ujedno bivši učenici ove škole. Osim što će govoriti o utakmici, oni će se obratiti i direktno deci, kojoj će govoriti upravo o važnosti poštovanja već spomenutih vrednosti, za koje se zalaže FK Vojvodina.

Tom prilikom, sva deca će ujedno imati priliku da dobiju pristupnice pomoću kojih će moći da se, po simboličnoj ceni od 300 dinara, učlane u ovu akciju i tako dobiju specijalne kartice, sa kojima će u ovoj i narednoj sezoni imati omogućen ulaz na istočnu tribinu na sve Vošine utakmice u domaćim takmičenjima, ali i pravo na niz drugih pogodnosti, o čemu će biti obavešteni naknadno.

Istovremeno, Voša je za decu pripremila i poklone u vidu postera i rasporeda časova, a pravo zadovoljstvo za đake OŠ „Sonja Marinković“ svakako će biti i prilika da odigraju partiju fudbala sa Vošinim prvotimcima Urošem Kabićem i Rankom Puškićem, koji će takođe imati priliku da se podsete vremena kada su, baš u ovoj školi, kao deca igrali fudbal i sanjali da jednog dana postanu fudbaleri, što je san koji, sigurni smo, danas sanjaju mnogi učenici koji će imati priliku da ih upoznaju.