Акција под слоганом „Ти си наша прва љубав“, коју је фудбалски клуб Војводина покренуо почетком ове школске године, настављена је данас посетом основној школи „Петар Кочић“ у Темерину. Била је то јубиларна 10. школа коју је Воша посетила у оквиру своје едукативно-спортске акције, а као и у свим претходним школама, малишани су са одушевљењем дочекали првотимце „старе даме“.

Овога пута, са децом су се дружили Марко Бјековић, Ранко Пушкић, Стефан Букинац и Милан Ковачев, а већ при њиховом уласку у учионицу, малишани су углас запевали „Хеј, хеј, Војводино, волимо те ми“, подижући успут цртеже на којима су насликали Вошин грб и друге мотиве посвећене „старој дами“.

Обраћајући се ученицима, директор клупског маркетинга Милош Суботин им је испричао кратку причу о настанку ФК Војводина, нагласивши да је Воша настала пре 109 година управо у Темеринској улици у Новом Саду, док су Марко Бјековић и Ранко Пушкић малишанима говорили о томе колико је важно да буду вредни и истрајни у ономе што воле, те да и у школи увек треба да функционишу као један тим, тако што ће, пре свега, бити добри другови и помагати једни другима у свему што раде.

Наравно, деца су имала прегршт питања за фудбалере Војводине, од тога ко су њима били узори док су били мали, па до тога против кога им је данас најтеже да играју. У тренутку када им је Вошина портпаролка Сања Кружевић саопштила да је време да сви заједно изађу напоље на партију фудбала са играчима Војводине, одушевљење деце је било потпуно, а усхићење није сплашњавало све док Вошини фудбалери нису напустили школу.

С обзиром на то да је посета „старе даме“ захватила и период великог одмора, практично у сваком делу школе и школског дворишта могла су се видети само деца која у рукама радосно носе потписане Вошине постере, распореде часова, флајере, али и улазнице за утакмицу против Вождовца, а школи су на поклон остале и три брендиране фудбалске лопте „старе даме“.

Без сумње, овај дан ће дуго остати у памћењу малишана из ОШ „Петар Кочић“, а ништа мање задовољство због данашњег дружења свакако осећају и Вошини фудбалери, као и сви остали из ФК Војводина који су данас учествовали у овој акцији.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept