Потенцијални репрезентативац Малија Мамаду Траоре (27) овог лета је стигао у редове „старе даме“ и већ од прве утакмице је пронашао своје место не само у стартној постави тренера Милана Раставца, већ и у срцима свих навијача Војводине.

Одличне игре, максимално залагање и сјајна интеракција са навијачима учинили су да популарни Аду врло брзо постане један од миљеника Вошине публике, која је и синоћ у великом броју дошла да подржи нови тим црвено-белих. На њихову жалост, „стара дама“ је против Спартака по први пут ове сезоне остала без победе.

– Мислим да смо добро одиграли и синоћ и покушавали на све могуће начине да стигнемо до победе. Створили смо много шанси, али нисмо дали гол и то је оно што је пресудило. Међутим, све је то део игре. Морамо да оставимо то иза себе и окренемо се ономе што долази – каже Траоре.

Уз Вождовац, Војводина је једини тим у лиги који није примио гол у прва три кола.

– Задовољан сам генерално са досадашње три утакмице, посебно тиме како смо одиграли у дефанзиви. Када се не прими гол, то је увек похвално за одбрану, али то је заправо заслуга читавог тима. Мислим да позади делујемо доста чврсто, сигурно и компактно, покушавајући да применимо све инструкције које смо добили од нашег тренера. Надам се да ће наша мрежа остати нетакнута на још много утакмица ове сезоне – истиче Траоре.

Његов „партнер“ у одбрани „старе даме“ је млади Игор Јеличић, момак поникао у омладинској школи „Илија Пантелић“, са којим веома добро сарађује на терену.

– Игор је јако добар фудбалер и од првог дана функционишемо као да се знамо дуго. Имамо одличну комуникацију на енглеском, али помало и на српском. Некако баш имам осећај да смо се одлично уклопили и очекујем да ће временом то бити још боље – наглашава Траоре.

Позитиван утисак на њега свакако је оставио и шеф стручног штаба Милан Раставац.

– Дефинитивно имамо сјајног тренера. Сваки играч мора да се прилагоди тренеровим захтевима и идејама, па тако и ја, који сам у Португалији имао тренера са нешто другачијим схватањима и принципима. Од тренера Раставца сам до сада већ много научио и уверен сам да ћу наставити да учим и убудуће, те да ћу временом бити још бољи. То је нешто на чему ћу морати да радим – каже Траоре.

Навијачи Војводине током досадашња три кола су посебна прича.

– Искрено, стварно нисам очекивао да ће ми навијачи пружити толико љубави и подршке већ од старта. Буквално од првог дана када сам стигао, почеле су да ми стижу бројне поруке од навијача, који су ми пожелели срећи и говорили да им је драго што сам овде. То ми је само додатна мотивација да дам све од себе на терену сваки пут када обучем дрес Војводине. Много им хвала на свему и, у име саиграча, могу да обећам да ћемо учинити све што можемо да их не разочарамо – рекао је Траоре.

У наредном колу, Воша ће гостовати екипи Радничког 1923 у Крагујевцу, а тај меч ће се играти у суботу, са почетком у 17:30 часова.