Potencijalni reprezentativac Malija Mamadu Traore (27) ovog leta je stigao u redove „stare dame“ i već od prve utakmice je pronašao svoje mesto ne samo u startnoj postavi trenera Milana Rastavca, već i u srcima svih navijača Vojvodine.

Odlične igre, maksimalno zalaganje i sjajna interakcija sa navijačima učinili su da popularni Adu vrlo brzo postane jedan od miljenika Vošine publike, koja je i sinoć u velikom broju došla da podrži novi tim crveno-belih. Na njihovu žalost, „stara dama“ je protiv Spartaka po prvi put ove sezone ostala bez pobede.

– Mislim da smo dobro odigrali i sinoć i pokušavali na sve moguće načine da stignemo do pobede. Stvorili smo mnogo šansi, ali nismo dali gol i to je ono što je presudilo. Međutim, sve je to deo igre. Moramo da ostavimo to iza sebe i okrenemo se onome što dolazi – kaže Traore.

Uz Voždovac, Vojvodina je jedini tim u ligi koji nije primio gol u prva tri kola.

– Zadovoljan sam generalno sa dosadašnje tri utakmice, posebno time kako smo odigrali u defanzivi. Kada se ne primi gol, to je uvek pohvalno za odbranu, ali to je zapravo zasluga čitavog tima. Mislim da pozadi delujemo dosta čvrsto, sigurno i kompaktno, pokušavajući da primenimo sve instrukcije koje smo dobili od našeg trenera. Nadam se da će naša mreža ostati netaknuta na još mnogo utakmica ove sezone – ističe Traore.

Njegov „partner“ u odbrani „stare dame“ je mladi Igor Jeličić, momak ponikao u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“, sa kojim veoma dobro sarađuje na terenu.

– Igor je jako dobar fudbaler i od prvog dana funkcionišemo kao da se znamo dugo. Imamo odličnu komunikaciju na engleskom, ali pomalo i na srpskom. Nekako baš imam osećaj da smo se odlično uklopili i očekujem da će vremenom to biti još bolje – naglašava Traore.

Pozitivan utisak na njega svakako je ostavio i šef stručnog štaba Milan Rastavac.

– Definitivno imamo sjajnog trenera. Svaki igrač mora da se prilagodi trenerovim zahtevima i idejama, pa tako i ja, koji sam u Portugaliji imao trenera sa nešto drugačijim shvatanjima i principima. Od trenera Rastavca sam do sada već mnogo naučio i uveren sam da ću nastaviti da učim i ubuduće, te da ću vremenom biti još bolji. To je nešto na čemu ću morati da radim – kaže Traore.

Navijači Vojvodine tokom dosadašnja tri kola su posebna priča.

– Iskreno, stvarno nisam očekivao da će mi navijači pružiti toliko ljubavi i podrške već od starta. Bukvalno od prvog dana kada sam stigao, počele su da mi stižu brojne poruke od navijača, koji su mi poželeli sreći i govorili da im je drago što sam ovde. To mi je samo dodatna motivacija da dam sve od sebe na terenu svaki put kada obučem dres Vojvodine. Mnogo im hvala na svemu i, u ime saigrača, mogu da obećam da ćemo učiniti sve što možemo da ih ne razočaramo – rekao je Traore.

U narednom kolu, Voša će gostovati ekipi Radničkog 1923 u Kragujevcu, a taj meč će se igrati u subotu, sa početkom u 17:30 časova.