Предстојећег викенда, у националним лигама се услед обавеза репрезентација неће играти редовно првенствено коло. Такмичарске утакмице потенцијално ће имати само играчи који су заслужили позив у неку од репрезентативних селекција, а међу њима су и тројица првотимаца Војводине.

Иван Вукчевић, момак који је ове зиме прешао у редове „старе даме“ из Зете, добио је позив селектора младе репрезентације Црне Горе Миодрага Вукотића за утакмицу против Италије у осмом колу групе Ф квалификација за Европско првенство. Меч ће се играти 25. марта у 18:30 часова у Подгорици, а Црна Гора се тренутно налази на претпоследњем месту групе Ф са седам освојених бодова.

И омладинска селекција Србије (У-19) излази на терен у мартовском термину, али меч који игра биће припремног карактера. Наиме, у овом ФИФА термину наша селекција је требала у Холандији да игра елитну рунду квалификација за одлазак на Првенство Европе. Како групу чине репрезентације Холандије, Украјине, Норвешке и Србије мини турнир је одложен за прву недељу јуна, са надом да ће се ситуација у Украјини нормализовати и да ће се турнир одржати са све четири екипе. Селектор Александар Јовић одлучио је да искористи овај термин и за припремни меч у Бачкој Тополи са ТСЦ-ом (26.март – 14,00) позове практично све играче на које рачуна за дуеле у Холандији, међу којима су и фудбалери Војводине Урош Кабић и Владимир Милетић.

Такође, треба нагласити и то да су позиве за кадетску (У-17) репрезентацију Србије добили чланови млађих селекција ФК Војводина Милан Мајсторовић, Стефан Букинац, Милан Ковачев и Јован Милошевић. После доброг учинка у првом кругу квалификација за пласман на Првенство Европе ( у групи са Хрватском, Бугарском и Лихтенштајном), кадетска селекција Србије одлази у Словенију (Раденци) где ће у другом, завршном кругу квалификација потражити визу за одлазак у Израел где се одиграва завршни турнир за првака Европе (16.05 – 01.06.). Ривали нашим кадетима биће, поред домаћина Словеније, још Велс и Турска. Први меч изабраници селектора Радована Кривокапића играју против Турске (23. март – 16,00), три дана касније ривал је Словенија (12,00), а последњи меч на програму је са Велсом (29.март – 16,00).