Predstojećeg vikenda, u nacionalnim ligama se usled obaveza reprezentacija neće igrati redovno prvenstveno kolo. Takmičarske utakmice potencijalno će imati samo igrači koji su zaslužili poziv u neku od reprezentativnih selekcija, a među njima su i trojica prvotimaca Vojvodine.

Ivan Vukčević, momak koji je ove zime prešao u redove „stare dame“ iz Zete, dobio je poziv selektora mlade reprezentacije Crne Gore Miodraga Vukotića za utakmicu protiv Italije u osmom kolu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Meč će se igrati 25. marta u 18:30 časova u Podgorici, a Crna Gora se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu grupe F sa sedam osvojenih bodova.

I omladinska selekcija Srbije (U-19) izlazi na teren u martovskom terminu, ali meč koji igra biće pripremnog karaktera. Naime, u ovom FIFA terminu naša selekcija je trebala u Holandiji da igra elitnu rundu kvalifikacija za odlazak na Prvenstvo Evrope. Kako grupu čine reprezentacije Holandije, Ukrajine, Norveške i Srbije mini turnir je odložen za prvu nedelju juna, sa nadom da će se situacija u Ukrajini normalizovati i da će se turnir održati sa sve četiri ekipe. Selektor Aleksandar Jović odlučio je da iskoristi ovaj termin i za pripremni meč u Bačkoj Topoli sa TSC-om (26.mart – 14,00) pozove praktično sve igrače na koje računa za duele u Holandiji, među kojima su i fudbaleri Vojvodine Uroš Kabić i Vladimir Miletić.

Takođe, treba naglasiti i to da su pozive za kadetsku (U-17) reprezentaciju Srbije dobili članovi mlađih selekcija FK Vojvodina Milan Majstorović, Stefan Bukinac, Milan Kovačev i Jovan Milošević. Posle dobrog učinka u prvom krugu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope ( u grupi sa Hrvatskom, Bugarskom i Lihtenštajnom), kadetska selekcija Srbije odlazi u Sloveniju (Radenci) gde će u drugom, završnom krugu kvalifikacija potražiti vizu za odlazak u Izrael gde se odigrava završni turnir za prvaka Evrope (16.05 – 01.06.). Rivali našim kadetima biće, pored domaćina Slovenije, još Vels i Turska. Prvi meč izabranici selektora Radovana Krivokapića igraju protiv Turske (23. mart – 16,00), tri dana kasnije rival je Slovenija (12,00), a poslednji meč na programu je sa Velsom (29.mart – 16,00).