Бити војводинаш је част и привилегија већ дуже од једног века.

Од 1914. године, под плавом звездом, у црвено-белом дресу се дешавају најлепша спортска чуда, која све оне којима срце куца за црвено-белу боју „старе даме“ воде ка осећају заједничке припадности и поноса. Поноса што припадају бојама које су увек и изнад свега држале идеју спортског и фер-плеј надметања. То је дух који је мотивисао и навијаче Војводине да једне вечери, у гостионици код Саве Дотлића, још давне 1937. године удруже своје снове и идеале у оснивање Клуба пријатеља ФК Војводина.

Од тада до данас, војводинашка породица је постала дом и другим спортистима и обогатила своју ризницу трофејима из многих спортова, што је само један од многих разлога за понос и радост свих оних који су се вечерас окупили у аули Мастер центра Новосадског сајма, где је Клуб пријатеља ФК Војводина, уз сарадњу и подршку ФК Војводина, организовао свечаност под називом „Вече под плавом звездом“ – свечаност која је још једном показала величину војводинашке породице.

Осим представника клубова СД Војводина, спонзора, пријатеља и навијача ФК Војводина, вечерашњи догађај су увеличали и бројни угледни и уважени гости, међу којима су били и заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић, бивши прослављени фудбалери Војводине Милош Красић, Жељко Бркић, Гојко Качар и Мијат Гаћиновић, некадашњи кошаркашки репрезентативац наше земље и нови председник КК Војводина Жељко Ребрача, одбојашки освајачи олимпијских медаља Васа Мијић и Ђорђе Ђурић и многи други…

Присутне је најпре поздравио председник Клуба пријатеља ФК Војводина Ненад Миљуш, након чега им се обратио и председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић, изразивши задовољство што види толико војводинаша на једном месту и напоменувши да сви који себе сматрају делом Вошине породице треба увек и на сваком месту поносито да истичу своју припадност црвено-белој боји Војводине, те да истовремено свако ко је део било ког клуба из спортског друштва Војводина мора увек да даје све од себе за клуб који представља, што је од стране присутних поздрављено великим аплаузом.

Након тога, велике симпатије и још већи аплауз присутних изазвао је наступ дечјег хора Српског народног позоришта, који су врло емотивно и пуног срца отпевали чувену и добро познату песму Гаравог сокака „Хеј, хеј, Војводино“, као омаж генерацијама које су проносиле славу „старе даме“ деценијама уназад.

Да успеси клубова из СД Војводина нису само прошлост, већ и садашњост, показују и шест освојених трофеја у прошлој сезони, који су, изложени један до другог, поносито приказивали сјај и величину Вошиног спортског друштва. У минулој сезони, трофеје су освојили одбојкашки клуб Војводина (титула), рукометни клуб Војводина (титула и Свесрпски куп), хокејашки клуб Војводина (титула) и женски ватерполо клуб Војводина (титула и Куп). Представницима ових клубова су уручена и специјална признања од стране Клуба пријатеља ФК Војводина, а уручио им их је председник Клуба пријатеља ФКВ Ненад Миљуш.

По уручењу признања, на бину су поново изашла деца из хора Српског народног позоришта, који су на занимљив начин извели рецитацију песме „Плава звезда“ познатог српског песника Мирослава Мике Антића, који је и сам био велики навијач и заљубљеник у „стару даму“.

На крају званичног дела протокола, присутнима се обратио и председник СД Војводина, уједно генерални директор ФК Војводина Душан Бајатовић, који је најавио потпуну реорганизацију Вошиног спортског друштва, са циљем боље међусобне сарадње, повезаности и лакшег решавања проблема, а све са циљем да трофеји и убудуће пуне ризнице свих клубова који у себи носе назив Војводина, на радост и понос свих оних који љубав према Војводини несебично чувају у срцу и преносе са генерације на генерацију.

По завршетку официјелног дела вечери, дружење је настављено уз коктел, у срдачној, веселој и породичној атмосфери, каква и приличи клубовима који чине велику војводинашку породицу.