Biti vojvodinaš je čast i privilegija već duže od jednog veka.

Od 1914. godine, pod plavom zvezdom, u crveno-belom dresu se dešavaju najlepša sportska čuda, koja sve one kojima srce kuca za crveno-belu boju „stare dame“ vode ka osećaju zajedničke pripadnosti i ponosa. Ponosa što pripadaju bojama koje su uvek i iznad svega držale ideju sportskog i fer-plej nadmetanja. To je duh koji je motivisao i navijače Vojvodine da jedne večeri, u gostionici kod Save Dotlića, još davne 1937. godine udruže svoje snove i ideale u osnivanje Kluba prijatelja FK Vojvodina.

Od tada do danas, vojvodinaška porodica je postala dom i drugim sportistima i obogatila svoju riznicu trofejima iz mnogih sportova, što je samo jedan od mnogih razloga za ponos i radost svih onih koji su se večeras okupili u auli Master centra Novosadskog sajma, gde je Klub prijatelja FK Vojvodina, uz saradnju i podršku FK Vojvodina, organizovao svečanost pod nazivom „Veče pod plavom zvezdom“ – svečanost koja je još jednom pokazala veličinu vojvodinaške porodice.

Osim predstavnika klubova SD Vojvodina, sponzora, prijatelja i navijača FK Vojvodina, večerašnji događaj su uveličali i brojni ugledni i uvaženi gosti, među kojima su bili i zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, bivši proslavljeni fudbaleri Vojvodine Miloš Krasić, Željko Brkić, Gojko Kačar i Mijat Gaćinović, nekadašnji košarkaški reprezentativac naše zemlje i novi predsednik KK Vojvodina Željko Rebrača, odbojaški osvajači olimpijskih medalja Vasa Mijić i Đorđe Đurić i mnogi drugi…

Prisutne je najpre pozdravio predsednik Kluba prijatelja FK Vojvodina Nenad Miljuš, nakon čega im se obratio i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić, izrazivši zadovoljstvo što vidi toliko vojvodinaša na jednom mestu i napomenuvši da svi koji sebe smatraju delom Vošine porodice treba uvek i na svakom mestu ponosito da ističu svoju pripadnost crveno-beloj boji Vojvodine, te da istovremeno svako ko je deo bilo kog kluba iz sportskog društva Vojvodina mora uvek da daje sve od sebe za klub koji predstavlja, što je od strane prisutnih pozdravljeno velikim aplauzom.

Nakon toga, velike simpatije i još veći aplauz prisutnih izazvao je nastup dečjeg hora Srpskog narodnog pozorišta, koji su vrlo emotivno i punog srca otpevali čuvenu i dobro poznatu pesmu Garavog sokaka „Hej, hej, Vojvodino“, kao omaž generacijama koje su pronosile slavu „stare dame“ decenijama unazad.

Da uspesi klubova iz SD Vojvodina nisu samo prošlost, već i sadašnjost, pokazuju i šest osvojenih trofeja u prošloj sezoni, koji su, izloženi jedan do drugog, ponosito prikazivali sjaj i veličinu Vošinog sportskog društva. U minuloj sezoni, trofeje su osvojili odbojkaški klub Vojvodina (titula), rukometni klub Vojvodina (titula i Svesrpski kup), hokejaški klub Vojvodina (titula) i ženski vaterpolo klub Vojvodina (titula i Kup). Predstavnicima ovih klubova su uručena i specijalna priznanja od strane Kluba prijatelja FK Vojvodina, a uručio im ih je predsednik Kluba prijatelja FKV Nenad Miljuš.

Po uručenju priznanja, na binu su ponovo izašla deca iz hora Srpskog narodnog pozorišta, koji su na zanimljiv način izveli recitaciju pesme „Plava zvezda“ poznatog srpskog pesnika Miroslava Mike Antića, koji je i sam bio veliki navijač i zaljubljenik u „staru damu“.

Na kraju zvaničnog dela protokola, prisutnima se obratio i predsednik SD Vojvodina, ujedno generalni direktor FK Vojvodina Dušan Bajatović, koji je najavio potpunu reorganizaciju Vošinog sportskog društva, sa ciljem bolje međusobne saradnje, povezanosti i lakšeg rešavanja problema, a sve sa ciljem da trofeji i ubuduće pune riznice svih klubova koji u sebi nose naziv Vojvodina, na radost i ponos svih onih koji ljubav prema Vojvodini nesebično čuvaju u srcu i prenose sa generacije na generaciju.

Po završetku oficijelnog dela večeri, druženje je nastavljeno uz koktel, u srdačnoj, veseloj i porodičnoj atmosferi, kakva i priliči klubovima koji čine veliku vojvodinašku porodicu.