Фудбалери Војводине допутовали су у Словенију, где ће током наредне две недеље спровести главни део припрема за нову сезону.

Од данас, па све до четвртог јула, црвено-бели ће боравити у хотелу „Арена“ на Мариборском Похорју и за то време одиграти четири пријатељске утакмице. Ривали „старе даме“ на припремама биће пољски Сласк Вроцлав (23. јун), словеначки Марибор (26. јун) и Мура (30. јун) и хрватска Горица (3. јул). Све утакмице црвено-белих биће уживо преношене на „Youtube“ каналу ФК Војводина, као и на Новосадској телевизији.

Екипа Војводине је на пут кренула јутрос у 7:30 часова из ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, а пред полазак на пут, играче је поздравио члан Управног одбора клуба Љубомир Апро, који им је пожелео срећан рад на припремама.

Шеф стручног штаба Војводине Славољуб Ђорђевић је одлучио да на припреме крене 26 играча, а то су: Никола Симић, Горан Вуклиш, Немања Тороман, Марко Бјековић, Марко Луковић, Стефан Ђорђевић, Младен Деветак, Владимир Ковачевић, Душан Стевановић, Игор Јеличић, Лазар Стојсављевић, Мирко Топић, Александар Буснић, Новица Максимовић, Владимир Милетић, Дејан Зукић, Немања Човић, Богдан Младеновић, Михајло Нешковић, Миљан Вукадиновић, Вељко Симић, Вукашин Богдановић, Вељко Богдановић, Момчило Мркаић, Владан Новевски и Урош Кабић.

Осим играча и чланова стручног штаба, у Словенију су још јуче допутовали спортски директор Љубиша Дунђерски и шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић, а у уторак, тамо ће им се придружити и директор маркетинга ФК Војводина Милош Суботин, сниматељи Дамир Петровић и Бранимир Бига и новинари Александар Предојевић (Дневник) и Лазар Куртеш (Новосадска ТВ).