Fudbaleri Vojvodine doputovali su u Sloveniju, gde će tokom naredne dve nedelje sprovesti glavni deo priprema za novu sezonu.

Od danas, pa sve do četvrtog jula, crveno-beli će boraviti u hotelu „Arena“ na Mariborskom Pohorju i za to vreme odigrati četiri prijateljske utakmice. Rivali „stare dame“ na pripremama biće poljski Slask Vroclav (23. jun), slovenački Maribor (26. jun) i Mura (30. jun) i hrvatska Gorica (3. jul). Sve utakmice crveno-belih biće uživo prenošene na „Youtube“ kanalu FK Vojvodina, kao i na Novosadskoj televiziji.

Ekipa Vojvodine je na put krenula jutros u 7:30 časova iz FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, a pred polazak na put, igrače je pozdravio član Upravnog odbora kluba Ljubomir Apro, koji im je poželeo srećan rad na pripremama.

Šef stručnog štaba Vojvodine Slavoljub Đorđević je odlučio da na pripreme krene 26 igrača, a to su: Nikola Simić, Goran Vukliš, Nemanja Toroman, Marko Bjeković, Marko Luković, Stefan Đorđević, Mladen Devetak, Vladimir Kovačević, Dušan Stevanović, Igor Jeličić, Lazar Stojsavljević, Mirko Topić, Aleksandar Busnić, Novica Maksimović, Vladimir Miletić, Dejan Zukić, Nemanja Čović, Bogdan Mladenović, Mihajlo Nešković, Miljan Vukadinović, Veljko Simić, Vukašin Bogdanović, Veljko Bogdanović, Momčilo Mrkaić, Vladan Novevski i Uroš Kabić.

Osim igrača i članova stručnog štaba, u Sloveniju su još juče doputovali sportski direktor Ljubiša Dunđerski i šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević, a u utorak, tamo će im se pridružiti i direktor marketinga FK Vojvodina Miloš Subotin, snimatelji Damir Petrović i Branimir Biga i novinari Aleksandar Predojević (Dnevnik) i Lazar Kurteš (Novosadska TV).