Фудбалери Војводине испали су из другог кола Лиге конференције пошто су вечерас изгубили на „Карађорђу“ од АПОЕЛ-а резултатом 1:2.

Једини погодак за Војводину постигао је Дејан Зукић у 37. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић, Јеличић (од 86. Вукчевић), Црномарковић, Траоре, Лазаревић (од 86. Бјековић), Милосављевић, Зукић, Барај (од 76. Ивановић), Николић (од 76. Радуловић), Чумић, Вукић (од 62. Малбашић).

АПОЕЛ: Белец, Чабаке, Креспо, Двали, Сушић, Гомеш, Костадинов, Сарфо (од 68. Петровић), Вилсон Едуардо (од 60. Ефран), Фетфазидис (од 68. Гавриел), Квилитаја (од 85. Томане).

АПОЕЛ је на отварању утакмице диктирао темпо игре, док је Војводина високим пресингом покушавала да украде лопту и угрози гол Белеца. АПОЕЛ је имао већи посед лопте и прву шансу у 16. минуту када је Вилсон Едуардо са неких 20 метара шутирао преко пречке.

У 27. минуту, АПОЕЛ је повео, након дуге акције по левој страни и повратне лопте, са 16 метара Сарфо је погодио десни угао немоћног Царевића за 0:1.

Само два минута касније, Воша је имала најбољу шансу од почетка утакмице, Чумић се неочекивано нашао испред гола, заломио чувара и гађао даљи угао, али је голман Белец ногом спречио сигуран гол.

Што Воша није успела у 29. минуту, јесте у 37. минуту, поново је Чумић био у центру пажње, одлично је прихватио лопту на левој страни и проиграо Зукића који је искоса са леве стране погодио даљи угао за 1:1!

Понесена тим голом, Воша је заиграла још боље и до одласка на одмор могла и до преокрета. Црномарковић је са 30 метара снажним ударцем гађао сам десни угао, али је голман Белец врховима прстију одбио лопту у корнер. Још бољу шансу имао је Зукић, у последњем минуту првог дела, када је повратну Милосављевића гађао у доњи десни угао, поново је одличан био Белец, који је био и најзаслужнији што је резултат на полувремену остао 1:1.

АПОЕЛ је боље отворио и друго полувреме, играо је на половини Војводине, а Фетфазидис и Сарфо су опробали ударце са дистанце, али без опасности по гол Царевића.

У 73. минуту АПОЕЛ је имао велику шансу, Квилитаја је ишао сам на Царевића, сустигла га је одбрана Војводине, али је Траоре у клизећем старту закачио лопту руком и судија је показао на белу тачку. Одговорност је преузео Ефрем који је погодио десни угао за 1:2.

Радослав Батак је одлучио да крене на све или ништа, увео је одмах Ивановића и Радуловића уместо Николића и Бараја, претходно је и Вукића заменио Малбашић, али је Воша тешко долазила до шанси и опасне зоне.

Уздахе на „Карађорђу“ опет је измамио Зукић који је у 81. минуту шутирао са двадесетак метара, Белец је уписао још једну параду.

До краја утакмице није било изразитих прилика ни промене резултата, па је АПОЕЛ прошао у наредну рунду укупним резултатом 4:2.