Fudbaleri Vojvodine ispali su iz drugog kola Lige konferencije pošto su večeras izgubili na „Karađorđu“ od APOEL-a rezultatom 1:2.

Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Dejan Zukić u 37. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Carević, Jeličić (od 86. Vukčević), Crnomarković, Traore, Lazarević (od 86. Bjeković), Milosavljević, Zukić, Baraj (od 76. Ivanović), Nikolić (od 76. Radulović), Čumić, Vukić (od 62. Malbašić).

APOEL: Belec, Čabake, Krespo, Dvali, Sušić, Gomeš, Kostadinov, Sarfo (od 68. Petrović), Vilson Eduardo (od 60. Efran), Fetfazidis (od 68. Gavriel), Kvilitaja (od 85. Tomane).

APOEL je na otvaranju utakmice diktirao tempo igre, dok je Vojvodina visokim presingom pokušavala da ukrade loptu i ugrozi gol Beleca. APOEL je imao veći posed lopte i prvu šansu u 16. minutu kada je Vilson Eduardo sa nekih 20 metara šutirao preko prečke.

U 27. minutu, APOEL je poveo, nakon duge akcije po levoj strani i povratne lopte, sa 16 metara Sarfo je pogodio desni ugao nemoćnog Carevića za 0:1.

Samo dva minuta kasnije, Voša je imala najbolju šansu od početka utakmice, Čumić se neočekivano našao ispred gola, zalomio čuvara i gađao dalji ugao, ali je golman Belec nogom sprečio siguran gol.

Što Voša nije uspela u 29. minutu, jeste u 37. minutu, ponovo je Čumić bio u centru pažnje, odlično je prihvatio loptu na levoj strani i proigrao Zukića koji je iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 1:1!

Ponesena tim golom, Voša je zaigrala još bolje i do odlaska na odmor mogla i do preokreta. Crnomarković je sa 30 metara snažnim udarcem gađao sam desni ugao, ali je golman Belec vrhovima prstiju odbio loptu u korner. Još bolju šansu imao je Zukić, u poslednjem minutu prvog dela, kada je povratnu Milosavljevića gađao u donji desni ugao, ponovo je odličan bio Belec, koji je bio i najzaslužniji što je rezultat na poluvremenu ostao 1:1.

APOEL je bolje otvorio i drugo poluvreme, igrao je na polovini Vojvodine, a Fetfazidis i Sarfo su oprobali udarce sa distance, ali bez opasnosti po gol Carevića.

U 73. minutu APOEL je imao veliku šansu, Kvilitaja je išao sam na Carevića, sustigla ga je odbrana Vojvodine, ali je Traore u klizećem startu zakačio loptu rukom i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Efrem koji je pogodio desni ugao za 1:2.

Radoslav Batak je odlučio da krene na sve ili ništa, uveo je odmah Ivanovića i Radulovića umesto Nikolića i Baraja, prethodno je i Vukića zamenio Malbašić, ali je Voša teško dolazila do šansi i opasne zone.

Uzdahe na „Karađorđu“ opet je izmamio Zukić koji je u 81. minutu šutirao sa dvadesetak metara, Belec je upisao još jednu paradu.

Do kraja utakmice nije bilo izrazitih prilika ni promene rezultata, pa je APOEL prošao u narednu rundu ukupnim rezultatom 4:2.