Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Gorice rezultatom 2:0 (0:0) u četvrtoj pripremnoj utakmici u Sloveniji.

Strelci za Vojvodinu bili su Veljko Simić u 57. i Nebojša Bastajić u 77. minutu.

Gorica: Banić – Doka, Marjanović, Jovičić, Keita – Žunior, Babec – Šroler, Mitrović, Lovrić – Brodić.

Vojvodina: Vukliš – Bjeković (od 59. Cucin), Kovačević (od 59. Jeličić), Stojsavljević, Devetak – Busnić (od 70. Maksimović), Miletić – Zukić (od 88. Bogdanović), Čović (od 70. Bastajić), Simić (od 59. Novevski) – Mrkaić (od 51. Kabić).

Voša je bila bolji rival i osetilo se u igri da je trener Slavoljub Đorđević poslagao kockice tokom prethodne tri provere u Sloveniji.

Njegov tim je igrao taktički veoma organizovano i disciplinovano, te je rival bio potpuno bezopasan po gol Vukliša u prvom poluvremenu.

Voša je imala najbolju šansu u 15. minutu, Bjeković je centrirao sa desnog boka, Simić je gađao glavom sa nekih sedam metara, ali je šutirao pravo u golmana Banića.

Gorica je imala svega dva pokušaja sa distance, i to preko Lovrića, ali su njegovi udarci bili prilično neprecizni. Najbliži golu bio je Šroler, u finišu prvog poluvremena, kada je njegov udarac sa desetak metara izblokirao Stojsavljević.

Vojvodina je nastavila da strpljivo gradi svoje šanse i u drugom poluvremenu, a u 57. minutu Devetak je postigao pogodak, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije. Ipak, dva minuta kasnije, sve je bilo čisto, nakon lepe akcije po desnoj strani, Zukić je izbacio Bjekovića na boku, ovaj iz prve pronašao Simića koji je u situaciji jedan na jedan pogodio za vođstvo „stare dame“ – 1:0.

Odmah posle pogotka, Slavoljub Đorđević je napravio trostruku izmenu ušli su Jeličić, Cucin i Novevski, umesto  Kovačevića, Bjekovića i Simića, a nešto ranije Kabić je zamenio Mrkaića, da bi u 70. trener „stare dame“ ubacio i Maksimovića i Bastajića umesto  Busnića i Čovića.

Nakon vođstva, Vojvodina je igrala još organizovanije u odbrani, Gorica je bila i dalje daleko od gola i opasne zone po gol Gorana Vukliša, koji je imao još jednu intervenciju u 75. minutu kada je zaustavio Lovrića.

Dva minuta kasnije, Vojvodina je zasluženo duplirala vođstvo, nakon centaršuta Cucina sa desnog boka, debitant Bastajić je bio na pravom mestu i glavom pogodio za 2:0.

Mogao je u finišu meča Kabić da postigne svoj novi pogodak na pripremama, ali ga je zaustavila odbrana Gorice.

Voša je do kraja uspela da sačuva prednost i pobedom se oprosti sa priprema u Sloveniji.