Фудбалери Војводине изгубили су од екипе Сабаха резултатом 2:4 у другом пријатељском сусрету на припремама у Белеку.

Оба поготка за Војводину постигао је Вељко Симић, у шестом и 10. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић, Лазаревић, Витас, Топић, Ђорђевић, Зукић, Буснић, Kабић, Симић, Чумић, Н. Николић. Од 62. минута заиграли су: Бјековић, Траоре, Јеличић, Антонијевић, Милосављевић, Милетић, Барај, Милошевић, Вукчевић и Малбашић.

Сабах: Иманов, Муталимов, Ирасабал, Хасенализад, Сејдијев, Да Силва, Ђамалов, Микелс, Исајев, Kашук, Волков. Од 62. минута заиграли су: Мехбалијев, Габријел, Мемедов, Цеферов, Алекперов, Хајбулајев, А. Нуријев, Себаљос, Ч. Нуријев, Фофана, Апех.

У четвртом минуту Сабах је повео, после центаршута највиши у скоку био је Волков, који је главом савладао Царевића за 0:1.

Воша је узвратила само два минута касније, Немања Николић је први шутирао са неких десетак метара, голман Иманов је интервенисао ногом, али се лопта одбила право на ногу Вељку Симићу који је погодио празан први угао за 1:1.

Већ у 10. минуту било је 2:1 за Војводину. Петорица играча Војводине кренули су у контру, Чумић је кренуо у соло акцију и одлучио да опроба ударац, лопта му се одбила поново у посед, а онда је уследила сјајна асистенција преко целе одбране Сабаха, а Симић је поново рутински погодио горњи десни угао за 2:1.

Након бурног почетка, уследило је десетак минута нешто мирнијег темпа, без изразитих шанси, али је онда Сабах успео да изједначи. Волков је поново био главни актер, искоса са десне стране је гађао први угао и поново савладао Царевића за 2:2.

До одласка на одмор није било промене резултата, а ни значајнијих прилика. Воша је имала неколико осмишљених напада, али је изостао конкретнији завршни пас, па осим Чумићевог покушаја волеја није било већих прилика.

Воша је прва припретила у наставку, Николић је примио лопту и са неких 20 метара гађао даљи угао, али је био замало непрецизан.

Сабах је дошао до трећег гола из прве праве прилике у другом полувремену. Михелс је центрирао са левог бока, а Исајев са пет метара главом послао лопту иза леђа Царевића за други преокрет на мечу – 2:3.

У 62. минута, Сабах је стигао до четвртог поготка. Исајев је маестрално проиграо Kашука који је погодио горњи десни угао за 2:4.

Након тог поготка, тренери оба тима потпуно су променила поставе, а за Вошу су од тог тренутка, уз Царевића, заиграли – Бјековић, Траоре, Јеличић, Антонијевић, Милосављевић, Милетић, Барај, Милошевић, Вукчевић и Малбашић.

Само пет минута од уласка у игру, Јован Милошевић је показао колико је опасан када добије лопту у опасној, зони пошто је у два наврата озбиљно припретио голу Сабаха, а голман Иманов је оба пута одлично интервенисао.

Најбољу шансу у наставку имао је Малбашић, кога је у 74. минуту Милосављевић спојио са голом, али је голман Сабаха поново одлично интервенисао и спречио сигуран гол Војводине.

По четврти пут у другом делу голман Сабаха је био успешнији од офанзиваца Војводине, овај пут је у 77. минуту ударац опробао Вукчевић, недовољно снажно да угрози Иманова.

Сабах је до краја могао и до петог гола, али је пречка сачувала Вошу после одличног ударца Себаљоса.

Воша у трећем контролном мечу састаје се већ сутра од 15 часова, а противник ће јој бити руски Химки.