Fudbaleri Vojvodine izgubili su od ekipe Sabaha rezultatom 2:4 u drugom prijateljskom susretu na pripremama u Beleku.

Oba pogotka za Vojvodinu postigao je Veljko Simić, u šestom i 10. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Carević, Lazarević, Vitas, Topić, Đorđević, Zukić, Busnić, Kabić, Simić, Čumić, N. Nikolić. Od 62. minuta zaigrali su: Bjeković, Traore, Jeličić, Antonijević, Milosavljević, Miletić, Baraj, Milošević, Vukčević i Malbašić.

Sabah: Imanov, Mutalimov, Irasabal, Hasenalizad, Sejdijev, Da Silva, Đamalov, Mikels, Isajev, Kašuk, Volkov. Od 62. minuta zaigrali su: Mehbalijev, Gabrijel, Memedov, Ceferov, Alekperov, Hajbulajev, A. Nurijev, Sebaljos, Č. Nurijev, Fofana, Apeh.

U četvrtom minutu Sabah je poveo, posle centaršuta najviši u skoku bio je Volkov, koji je glavom savladao Carevića za 0:1.

Voša je uzvratila samo dva minuta kasnije, Nemanja Nikolić je prvi šutirao sa nekih desetak metara, golman Imanov je intervenisao nogom, ali se lopta odbila pravo na nogu Veljku Simiću koji je pogodio prazan prvi ugao za 1:1.

Već u 10. minutu bilo je 2:1 za Vojvodinu. Petorica igrača Vojvodine krenuli su u kontru, Čumić je krenuo u solo akciju i odlučio da oproba udarac, lopta mu se odbila ponovo u posed, a onda je usledila sjajna asistencija preko cele odbrane Sabaha, a Simić je ponovo rutinski pogodio gornji desni ugao za 2:1.

Nakon burnog početka, usledilo je desetak minuta nešto mirnijeg tempa, bez izrazitih šansi, ali je onda Sabah uspeo da izjednači. Volkov je ponovo bio glavni akter, iskosa sa desne strane je gađao prvi ugao i ponovo savladao Carevića za 2:2.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, a ni značajnijih prilika. Voša je imala nekoliko osmišljenih napada, ali je izostao konkretniji završni pas, pa osim Čumićevog pokušaja voleja nije bilo većih prilika.

Voša je prva pripretila u nastavku, Nikolić je primio loptu i sa nekih 20 metara gađao dalji ugao, ali je bio zamalo neprecizan.

Sabah je došao do trećeg gola iz prve prave prilike u drugom poluvremenu. Mihels je centrirao sa levog boka, a Isajev sa pet metara glavom poslao loptu iza leđa Carevića za drugi preokret na meču – 2:3.

U 62. minuta, Sabah je stigao do četvrtog pogotka. Isajev je maestralno proigrao Kašuka koji je pogodio gornji desni ugao za 2:4.

Nakon tog pogotka, treneri oba tima potpuno su promenila postave, a za Vošu su od tog trenutka, uz Carevića, zaigrali – Bjeković, Traore, Jeličić, Antonijević, Milosavljević, Miletić, Baraj, Milošević, Vukčević i Malbašić.

Samo pet minuta od ulaska u igru, Jovan Milošević je pokazao koliko je opasan kada dobije loptu u opasnoj, zoni pošto je u dva navrata ozbiljno pripretio golu Sabaha, a golman Imanov je oba puta odlično intervenisao.

Najbolju šansu u nastavku imao je Malbašić, koga je u 74. minutu Milosavljević spojio sa golom, ali je golman Sabaha ponovo odlično intervenisao i sprečio siguran gol Vojvodine.

Po četvrti put u drugom delu golman Sabaha je bio uspešniji od ofanzivaca Vojvodine, ovaj put je u 77. minutu udarac oprobao Vukčević, nedovoljno snažno da ugrozi Imanova.

Sabah je do kraja mogao i do petog gola, ali je prečka sačuvala Vošu posle odličnog udarca Sebaljosa.

Voša u trećem kontrolnom meču sastaje se već sutra od 15 časova, a protivnik će joj biti ruski Himki.