Фудбалери Војводине данас ће одиграти прву пријатељску утакмицу на припремама у Турској.

Од 15:30 часова, у спортском центру „Сусеси“, ривал црвено-белих биће екипа Нижњег Новгорода, клуба који долази из истоименог града побратима Новог Сада. Данашња утакмица практично представља наставак грађења пријатељских односа и сарадње између два клуба, с обзиром на то да је, пре два месеца, У-11 екипа Нижњег Новгорода гостовала у Новом Саду и учествовала на међународном јесењем фестивалу фудбала „Трофеј Новог Сада“, а нешто раније су и дечаци из ФК Војводина били гости у Нижњем Новгороду.

Фудбалски клуб Нижњи Новгород је изузетно млад клуб, с обзиром на то да је основан тек 2015. године, а ове сезоне по први пут учествује у Премијер лиги Русије, где тренутно заузима 13. место. Тренер екипе је 39-годишњи Рус и бивши репрезентативац Русије Александр Кержаков, а у његовом тиму, чија се вредност процењује на око 14,2 милиона евра, поред руских играча се налазе и шесторица странаца и то по један из Мађарске, Аргентине, Узбекистана, Канаде и Белорусије, као и фудбалер из Србије Иван Миладиновић, који је раније био члан Јагодине и Радничког из Ниша. Фудбалери Нижњег Новгорода код куће играју у плаво-белој, док у гостима наступају у комплетно белој опреми, а њихов стадион има капацитет од 44.899 места.

Шеф стручног штаба Војводине Славољуб Ђорђевић је најавио да ће на данашњем мечу пружити прилику двема поставама да одиграју по 45 минута, а утакмицу ће директно преносити Новосадска телевизија, као и „Youtube“ канал ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept