Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Turskoj.

Od 15:30 časova, u sportskom centru „Susesi“, rival crveno-belih biće ekipa Nižnjeg Novgoroda, kluba koji dolazi iz istoimenog grada pobratima Novog Sada. Današnja utakmica praktično predstavlja nastavak građenja prijateljskih odnosa i saradnje između dva kluba, s obzirom na to da je, pre dva meseca, U-11 ekipa Nižnjeg Novgoroda gostovala u Novom Sadu i učestvovala na međunarodnom jesenjem festivalu fudbala „Trofej Novog Sada“, a nešto ranije su i dečaci iz FK Vojvodina bili gosti u Nižnjem Novgorodu.

Fudbalski klub Nižnji Novgorod je izuzetno mlad klub, s obzirom na to da je osnovan tek 2015. godine, a ove sezone po prvi put učestvuje u Premijer ligi Rusije, gde trenutno zauzima 13. mesto. Trener ekipe je 39-godišnji Rus i bivši reprezentativac Rusije Aleksandr Keržakov, a u njegovom timu, čija se vrednost procenjuje na oko 14,2 miliona evra, pored ruskih igrača se nalaze i šestorica stranaca i to po jedan iz Mađarske, Argentine, Uzbekistana, Kanade i Belorusije, kao i fudbaler iz Srbije Ivan Miladinović, koji je ranije bio član Jagodine i Radničkog iz Niša. Fudbaleri Nižnjeg Novgoroda kod kuće igraju u plavo-beloj, dok u gostima nastupaju u kompletno beloj opremi, a njihov stadion ima kapacitet od 44.899 mesta.

Šef stručnog štaba Vojvodine Slavoljub Đorđević je najavio da će na današnjem meču pružiti priliku dvema postavama da odigraju po 45 minuta, a utakmicu će direktno prenositi Novosadska televizija, kao i „Youtube“ kanal FK Vojvodina preko linka: