Фудбалери Војводине ремизирали су са екипом Макабија из Нетање резултатом 0:0 у последњој припремној утакмици пред старт сезоне 2021/22.

Пред неколико стотина навијача који су данас коначно могли да бодре „стару даму“, тимови су заиграли у следећим саставима:

Војводина: Вуклиш – Бјековић (од 65. Цуцин), Ковачевић (од 88. Ковачевић), Стевановић, Деветак (од 71. Стојсављевић) – Буснић (од 65. Милетић), Максимовић (од 55. Топић) – Новевски (од 55. Зукић), Човић (од 63. Бастајић), Симић – Мркаић (од 58. Кабић).

Макаби: Амос – Константин, Зедек, Кохен, Шеховић, Ганделман, Аврахам, Каницовз, Езра, Ел Шех, Мизрахи.

Гости из Нетање имали су блаж иницијативу од почетка утакмице, већи посед, али је тим Славољуба Ђорђевића тактички затварао и прекидао конкретније нападе гостију.

Воша је узвратила и у 15. минуту имала најбољу шансу у првом делу игре, Симић се нашао у изгледној позицији, али је био непрецизан.

У преосталом делу првог полувремена тимови су углавном водили борбу на средини терена, Макаби је и даље имао посед, али је био далеко од гола и изузев једног покушаја са дистанце преко Абрахама није озбиљније угрозио Вуклиша.

Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић одлучио је да почетком другог полувремена уведе најпре Топића и Зукића уместо Максимовића и Новевског, а убрзо и Кабића уместо Мркаића. Убрзо  је и тренер  Макабија потпуно променио свој тим и уследио је нешто мирнији период игре, до 70. минута, када су гости у два наврата имали два солидна покушаја, једном су били непрецизни, а истакао се и Вуклиш добром интервенцијом.

Воша је у финишу преузела иницијативу и коначно пребацила тежиште на половину противника, и у 87. минуту Кабић је имао најбољу прилику у другом делу, са неких 18 метара шутирао је директно у голмана Макабија.

До краја није било промене резултата, па је Војводина припремни период завршила са скором од по две победе и два ремија и једним поразом.