Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom Makabija iz Netanje rezultatom 0:0 u poslednjoj pripremnoj utakmici pred start sezone 2021/22.

Pred nekoliko stotina navijača koji su danas konačno mogli da bodre „staru damu“, timovi su zaigrali u sledećim sastavima:

Vojvodina: Vukliš – Bjeković (od 65. Cucin), Kovačević (od 88. Kovačević), Stevanović, Devetak (od 71. Stojsavljević) – Busnić (od 65. Miletić), Maksimović (od 55. Topić) – Novevski (od 55. Zukić), Čović (od 63. Bastajić), Simić – Mrkaić (od 58. Kabić).

Makabi: Amos – Konstantin, Zedek, Kohen, Šehović, Gandelman, Avraham, Kanicovz, Ezra, El Šeh, Mizrahi.

Gosti iz Netanje imali su blaž inicijativu od početka utakmice, veći posed, ali je tim Slavoljuba Đorđevića taktički zatvarao i prekidao konkretnije napade gostiju.

Voša je uzvratila i u 15. minutu imala najbolju šansu u prvom delu igre, Simić se našao u izglednoj poziciji, ali je bio neprecizan.

U preostalom delu prvog poluvremena timovi su uglavnom vodili borbu na sredini terena, Makabi je i dalje imao posed, ali je bio daleko od gola i izuzev jednog pokušaja sa distance preko Abrahama nije ozbiljnije ugrozio Vukliša.

Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević odlučio je da početkom drugog poluvremena uvede najpre Topića i Zukića umesto Maksimovića i Novevskog, a ubrzo i Kabića umesto Mrkaića. Ubrzo  je i trener  Makabija potpuno promenio svoj tim i usledio je nešto mirniji period igre, do 70. minuta, kada su gosti u dva navrata imali dva solidna pokušaja, jednom su bili neprecizni, a istakao se i Vukliš dobrom intervencijom.

Voša je u finišu preuzela inicijativu i konačno prebacila težište na polovinu protivnika, i u 87. minutu Kabić je imao najbolju priliku u drugom delu, sa nekih 18 metara šutirao je direktno u golmana Makabija.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Vojvodina pripremni period završila sa skorom od po dve pobede i dva remija i jednim porazom.