Фудбалери Војводине ремизирали су са словеначком Муром резултатом 1:1 у генералној проби пред старт сезоне 2022/23.

Једини стрелац за Војводину постигао је Вељко Симић у 64. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Н. Симић (од 46. Царевић) – Лазаревић (од 75. Бјековић), Траоре (од 46. Копитовић), Јеличић (од 75. Стевановић), Ђорђевић (од 75. Миланов) – Топић (од 75. Буснић), Милосављевић (од 75. Милошевић) – Нешковић (од 46. Зукић), В. Симић (од 75. Бастајић), Барај (од 46. Вукчевић) – Н. Николић (од 60. Видаков).

Мура: Обрадовић, Пуцко, Балажиц, Бегановић, Бобичанец, Марушко, Коус, Ципот, Клепач, Морис, Петковић.

Војводина је поново од почетка била организованији тим, играла је на половини ривала, а прву шансу имао је Ђорђевић, који је у 16. минуту одлично шутирао са ивице шеснаестерца и био замало непрецизан. Потом је два добра покушаја имао Барај. Прво је шутирао искоса са десне стране поред стативе, а онда је у 27. минуту ухватио волеј са преко 20 метара, лопта је закачила пречку завршила у гол ауту.

Мура није успевала озбиљније да угрози гол Николе Симића, а онда је у самом финишу првог дела игре Ципот постигао еврогол. Налетео је на повратну и са 30 метара погодио саме рашље, горњи десни угао голмана Симића за 1:0.

Тренер Милан Раставац је на полувремену направио неколико промена, ушли су Царевић, Зукић и Вукчевић, уместо Симића, Нешковића и Бараја. У 47. минуту Воша је одмах припретила, Ђорђевић је центрирао оштро кроз петерац, али је тамо замало закаснио Вељко Симић.

У 64. минуту Вељко Симић је био на правом месту, Зукић је центрирао из корнера са десне стране, а офанзивац Воше је сачекао лопту на другој стативи и погодио за 1:1.

Како је меч одмицао, темпо је мало опао, па је Милан Раставац у последњих 15 минута одлучио да направи преостале промене, па су ушли и Бјековић, Стевановић, Миланов, Буснић, Милошевић и Бастајић.

У 77. минуту Воша је могла да дође до преокрета, Бастајић је желео да проиграо Видакова који је замало закаснио, а потом је у наставку акције Вукчевић гађао са 16 метара преко гола.

У последњим тренуцима меча Мура је могла да дође до победе, Марушко је шутирао са 18 метара, али је одлично интервенисао Лазар Царевић.

Воша је  ремијем завршила припреме у Словенији, са скором 3-2-0 и са два примљена гола.

Војводина у првом колу Супер лиге дочекује Напредак, а термин одигравања биће накнадно саопштен.