Фудбалски клуб Барселона познат је као клуб са једном од најбољих омладинских школа на свету, чувеном „Ла Масијом“, која је током претходних година и деценија изнедрила небројено много играча светске класе, попут Лионела Месија, Ћавија, Инијесте, Пикеа, Бускетса и многих других. Осим стручног и квалитетног рада, оно што такође карактерише „Ла Масију“ јесте фантастичан скаутинг и велики број тренинг кампова широм света, па тако Барселона има свој камп и на теренима „Ковилово ресорт“-а у Београду.

Овога пута, прилику да покажу и усаврше свој таленат уз рад са тренерима из омладинске школе Барселоне имаће и четворица дечака који ће тамо бити присутни као представници ФК Војводина. То су дечаци из омладинске школе „Илија Пантелић“ Марко Котарлић (рођен 2012. године) и Јован Миленковић (2013), као и двојица момака који су то заслужили на основу онога што су показали на недавном „Open day“-у који је Војводина организовала у Гложану – Душан Стоисављевић (2011) и Марјан Лукач (2011).

Камп ће трајати пет дана, при чему ће се једноипочасовни тренинзи одвијати по два пута дневно, а осим тренирања фудбала, за све учеснике кампа су, поред хране и смештаја, обезбеђене и многе друге активности, часова шпанског језика и разноврсног едукативно-забавног програма.