Fudbalski klub Barselona poznat je kao klub sa jednom od najboljih omladinskih škola na svetu, čuvenom „La Masijom“, koja je tokom prethodnih godina i decenija iznedrila nebrojeno mnogo igrača svetske klase, poput Lionela Mesija, Ćavija, Inijeste, Pikea, Busketsa i mnogih drugih. Osim stručnog i kvalitetnog rada, ono što takođe karakteriše „La Masiju“ jeste fantastičan skauting i veliki broj trening kampova širom sveta, pa tako Barselona ima svoj kamp i na terenima „Kovilovo resort“-a u Beogradu.

Ovoga puta, priliku da pokažu i usavrše svoj talenat uz rad sa trenerima iz omladinske škole Barselone imaće i četvorica dečaka koji će tamo biti prisutni kao predstavnici FK Vojvodina. To su dečaci iz omladinske škole „Ilija Pantelić“ Marko Kotarlić (rođen 2012. godine) i Jovan Milenković (2013), kao i dvojica momaka koji su to zaslužili na osnovu onoga što su pokazali na nedavnom „Open day“-u koji je Vojvodina organizovala u Gložanu – Dušan Stoisavljević (2011) i Marjan Lukač (2011).

Kamp će trajati pet dana, pri čemu će se jednoipočasovni treninzi odvijati po dva puta dnevno, a osim treniranja fudbala, za sve učesnike kampa su, pored hrane i smeštaja, obezbeđene i mnoge druge aktivnosti, časova španskog jezika i raznovrsnog edukativno-zabavnog programa.