На позив братског клуба, прашке Славије, протеклог викенда петлићи Воше 2011. и 2013. годишта гостовали су на престижном фудбалском турниру „Праг 2022“.

Током такмичарских дана, жреб је хтео да се два „братска“ клуба нађу у истој групи, коју су још чиниле екипе ФАТ-а из Чешке и Жељезничара из БиХ.

Поред сигурних победа над екипама Жеље 7:0 и ФАТ-а од 5:1, копља су укрстили Славија и Војводина. Kао што говори резултат од 3:1 за Вошу, таква је била игра и супериорност будућих Вошиних нада у надигравању са вршњацима истих црвено-белих боја дресова.

У наставку разигравања, Вошини клинци су прескочили препреку звану „Спорт теам“ са 3:1, изборивши финале турнира.

Срећа је тако хтела да се понови меч са прашком Славијом. Kао што то бива у спорту, тешко је два пута на једном турниру победити истог противника, па је у репризи меча из групне фазе овога пута домаћин, на крилима домаће публике, успео да се реваншира својој браћи из Србије тесном победом од 3:2 и освоји прво место, док је Вошиним клинцима припало друго.

На овом турниру, тренер и вођа пута био је Бојан Kременовић, док су боје клуба бранили: Сантрач, Воргучин, Леринц, Станојчић, Перишић, Бисерчић, Мијатов, Тепавчевић, Прелић, Марковић, Ђурић, Огњеновић, Малешевић, Субашић, Илић, Џарић, Kухајда, Јовановић и Дедеић.

Подсетимо, 1919. године, након завршетка Првог светског рата, Славија из Прага је преко новосадских студената поклонила своје црвено-беле дресове Војводини, које до дана данашњег поносно носе генерације Вошиних фудбалера.