Na poziv bratskog kluba, praške Slavije, proteklog vikenda petlići Voše 2011. i 2013. godišta gostovali su na prestižnom fudbalskom turniru „Prag 2022“.

Tokom takmičarskih dana, žreb je hteo da se dva „bratska“ kluba nađu u istoj grupi, koju su još činile ekipe FAT-a iz Češke i Željezničara iz BiH.

Pored sigurnih pobeda nad ekipama Želje 7:0 i FAT-a od 5:1, koplja su ukrstili Slavija i Vojvodina. Kao što govori rezultat od 3:1 za Vošu, takva je bila igra i superiornost budućih Vošinih nada u nadigravanju sa vršnjacima istih crveno-belih boja dresova.

U nastavku razigravanja, Vošini klinci su preskočili prepreku zvanu „Sport team“ sa 3:1, izborivši finale turnira.

Sreća je tako htela da se ponovi meč sa praškom Slavijom. Kao što to biva u sportu, teško je dva puta na jednom turniru pobediti istog protivnika, pa je u reprizi meča iz grupne faze ovoga puta domaćin, na krilima domaće publike, uspeo da se revanšira svojoj braći iz Srbije tesnom pobedom od 3:2 i osvoji prvo mesto, dok je Vošinim klincima pripalo drugo.

Na ovom turniru, trener i vođa puta bio je Bojan Kremenović, dok su boje kluba branili: Santrač, Vorgučin, Lerinc, Stanojčić, Perišić, Biserčić, Mijatov, Tepavčević, Prelić, Marković, Đurić, Ognjenović, Malešević, Subašić, Ilić, Džarić, Kuhajda, Jovanović i Dedeić.

Podsetimo, 1919. godine, nakon završetka Prvog svetskog rata, Slavija iz Praga je preko novosadskih studenata poklonila svoje crveno-bele dresove Vojvodini, koje do dana današnjeg ponosno nose generacije Vošinih fudbalera.