Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom stadionu ekipu Novog Pazara rezultatom 2:1 (1:0) u šestom kolu Super lige Srbije.

Strelci za Vojvodinu bili su Miljan Vukadinović u 10. i Momčilo Mrkaić u 78. minutu, dok je jedini pogodak za Novi Pazar postigao Aganspahić u 49.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: N. Simić – Bjeković (od 55. Busnić), Kovaćević (od 55. Jeličić), Stevanović, Devetak – Maksimović, Topić – Vukadinović (od 85. Bastajić), Čović, V. Simić (od 85. Novevski) – Kabić (od 55. Mrkaić)

Novi Pazar: Ostojić, Delimeđac, Kojičić, Joksimović, Mladenović, Parađina, Aganspahić, Pavišić, Lončar, Bacanović, Dimić.

Vojvodina je odlično otvorila utakmicu i od prvog minuta pokazala da će napadati i igrati na gol više. Već u 10. minutu, Vukadinović se našao na pravom mestu i doneo prednost Vojvodini, prethodno je Kabić lepo odložio do Simića, koji je šutirao posle solo prodora, a na odbitak naleteo je krilni napadač „stare dame“ i lako pogodio za 1:0.

Vodeći pogodak dao je krila domaćim igračima, koji su nastavili da pritiskaju i da igraju na protivničkoj polovini. Čović je pokušao volej udarcem tri minuta posle gola, potom je i Topić šutirao pored gola.

Sredinom prvog poluvremena usledio je kratak prekid, glavni sudija je čekao signalizaciju iz VAR sobe, pošto je Pavišić oborio Vukadinovića, ali su arbitri procenili da nije bilo materijala za najstrožu kaznu. Novi Pazar je do kraja prvog poluvremena samo jednom uspeo da šutir u okvir Simićevog gola i to preko Aganspahića čiji je udarac glavom zaustavio golman Voše.

Posle prvih 45 minuta delovalo je da Vojvodina sve drži u svojim rukama, ali je Novi Pazar odmah na startu drugog poluvremena uspeo da izjednači preko Aganspahića, koji je iskoristio lošiju reakciju odbrane Voše i savladao Nikolu Simića. Voša je ponovo preuzela inicijativu, sledeću priliku imao je Vukadinović, čiji je udarac odbranio golman Ostojić.

Slavoljub Đorđević je u 55. minutu odlučio da napravi trostruku izmenu, u igru su ušli Jeličić, Busnić i Mrkaić umesto Kovačevića, Bjekovića i Kabića. Voša je nastavila da dominira, ali su se gosti odlično branili, pa su prave šanse izostale sve do 78. minuta kada je Mrkaić bio najviši u skoku i glavom pogodio za 2:1.

Novi Pazar je u finišu pokušao da dođe makar do boda, gosti su imali jedan pokušaj iz slobodnog udaraca, ali je bez problema odbranio Nikola Simić.

Voša je uspela da sačuva prednost i tako upiše drugu prvenstvenu pobedu, pa posle pet odigranih utakmica ima osam osvojenih bodova.