Ofanzivac Vojvodine Miljan Vukadinović srećan je zbog postignutog gola, ali još više zbog pobede svoje ekipe nad Novim Pazarom.

Vukadinović je bio igrač utakmice u pobedi „stare dame“ rezultatom 2:1. Postigao je pogodak i bio jedan od istaknutijih aktera na utakmici, što mu znači za samopouzdanje pred nastavak sezone.

– Gol je uvek bitan za igrača, naročito nakon pauze i povrede, jer se tako vraćamo na psihološkom planu. Raduje me što  sam ponovo u mogućnosti da pomognem timu i da igram. Najviše me raduje što smo uspeli da pobedimo u jednoj teškoj utakmici. Uslovi su bili zausta teški i nehumani, termin u 16:30 po ovakvom vremenu otežao je i nama i njima, pa je i zbog toga ovaj trijumf još veći – rekao je Vukadinović.

On smatra da je ekipe Vojvodine na pravom putu i da je u većem delu susreta bila dominanta i bolja ekipa.

– Otvorili smo protivnika na vreme, držali stvari pod kontrolom, nismo im ni dopuštali neke šanse, osim šuteva sa distance. I drugo smo krenuli dobro, primili smo taj  nesrećni gol. Ne želim da osporavam našeg golmana Simića, on je odličan i ima našu punu podršku, za primljene golove odgovorna je cela ekipa. Srećom i naš trener je pogodio kasnije sa izmenama, ušli su momci koji su osvežili ekipu i doneli boljitak.  Takođe, čestitam i Mrkaiću na postignutom golu, zaslužio ga je  – istakao je Vukadinović.

Nakon pobede nad Novim Pazarom, Vošu u nedelju očekuje neugodno gostovanje Napretku u Kruševcu.

– Mi smo treći najveći klub u zemlji i od nas se očekuje da vezujemo pobede. Siguran sam da bi nam baš leglo da vežemo dva trijumfa pre reprezentativne pauze, ali je je liga prilično neizvesna i svako svakog možeda pobedi. Napredak je dobra ekipa, i pored kiksa sa Spartakom. Siguran sam da će i oni želeti da idu na pobedu. Idemo korak po korak, trening po trening, da se spremimo najbolje što umemo i da tako i odigramo – naglasio je Vukadinović.

Trener Slavoljub Đorđević posle utakmice je istakao značaj i uticaj Miće Vukadinovića na igru njegovog tima, ali on ističe da je za sve zaslužan jak kolektiv.

– Svi golovi i asistencije idu na račun mojih saigrača. Svaki kompliment dobro dođe, pogotovo od strane trenera, ali ja sam svestan da sam deo ekipe i želim da tako i ostane. Ne smatram sebe vođom, već članom tima za koji želim da se borim i koji se bori za mene. Ja svojim igrama u napadu omogućavam golove, ali oni iza mene brane ekipu od napada protivnika i omogućavaju nama napred da igramo našu igru. Fudbal je povezan, to je timska igra i nema pojedinaca. Naša najveća snaga treba da bude da na svakoj utakmici ekipa izbaci jednog pojedinca koji se istakne i da gol za pobedu. I tako treba da ostane, da se držimo zajedno i da igramo jedan za drugog – zaključio je Miljan Vukadinović.