Фудбалски клуб Војводина и ФЦ „Вујадин Бошков“ у будућности ће имати још боље услове за рад.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, у присуству председника Покрајинске владе Игора Мировића и председника ФК Војводина Драгољуба Самарџића, потписали су Уговор о финансирању програма „Опремање фудбалског терена при фудбалском центру ‘Вујадин Бошков’ у Ветернику“.

Како је договорено на састанку и потписивању уговора, Покрајински секретаријат финансираће тај програм са 45 милиона динара.

– Захваљујем се Покрајинској влади на подршци у области спорта и честитам ФK Војводина на инвестицији коју ћемо заједно спровести, а чији је Покрајина финансијер. Први пут ФK Војводина имаће прави, квалитетан терен, ограду, јавну расвету, рефлекторе, односно најбоље услове за тренирање и за првотимце и за најмлађе селекције. Спорт је најбољи процес социјализације, а много тога се врти око фудбала. Фудбалски центар Вујадин Бошков је заслужио да има терене као у Холандији – поручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Председник ФK Војводина Драгољуб Самарџић захвалио се руководству Града и Покрајине на томе што препознају потребе клуба.

– Изградњом терена са вештачком травом продужићемо активности на много више сати, што нам је преко потребно. Осим првотимаца, тај терен ће користити омладинци који траже свој простор. Они вредно раде и надају са да ће једног дана постићи врхунске резултате, али најважније је што ће постати здрави и добри људи, физички и ментално спремни за живот – поручио је председник Војводине Драгољуб Самарџић.