Fudbalski klub Vojvodina i FC „Vujadin Boškov“ u budućnosti će imati još bolje uslove za rad.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i predsednika FK Vojvodina Dragoljuba Samardžića, potpisali su Ugovor o finansiranju programa „Opremanje fudbalskog terena pri fudbalskom centru ‘Vujadin Boškov’ u Veterniku“.

Kako je dogovoreno na sastanku i potpisivanju ugovora, Pokrajinski sekretarijat finansiraće taj program sa 45 miliona dinara.

– Zahvaljujem se Pokrajinskoj vladi na podršci u oblasti sporta i čestitam FK Vojvodina na investiciji koju ćemo zajedno sprovesti, a čiji je Pokrajina finansijer. Prvi put FK Vojvodina imaće pravi, kvalitetan teren, ogradu, javnu rasvetu, reflektore, odnosno najbolje uslove za treniranje i za prvotimce i za najmlađe selekcije. Sport je najbolji proces socijalizacije, a mnogo toga se vrti oko fudbala. Fudbalski centar Vujadin Boškov je zaslužio da ima terene kao u Holandiji – poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić zahvalio se rukovodstvu Grada i Pokrajine na tome što prepoznaju potrebe kluba.

– Izgradnjom terena sa veštačkom travom produžićemo aktivnosti na mnogo više sati, što nam je preko potrebno. Osim prvotimaca, taj teren će koristiti omladinci koji traže svoj prostor. Oni vredno rade i nadaju sa da će jednog dana postići vrhunske rezultate, ali najvažnije je što će postati zdravi i dobri ljudi, fizički i mentalno spremni za život – poručio je predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić.