Фудбалери Војводине данас ће одиграти други пријатељски меч на припремама у Белеку. Од 15 часова по српском времену, ривал ће им бити екипа Зорје из Луганска, која се налази у истом хотелу као и експедиција ФК Војводина. Утакмица ће се играти на терену спортског центра „Сусеси“.

Фудбалски клуб Зорја (што на украјинском значи „зора“) је основан 1923. године од стране радника фабрике парне локомотиве и то под именом Металист. Од тада, клуб је мењао име чак 11 пута, а садашњи назив Зорја Луганск је добио 1996. године. Свој највећи успех, Зорја је остварила 1972. године, када је освојила титулу шампиона Совјетског Савеза, што је до данас остао једини трофеј у клупској историји.

Стадион ФК Зорја зове се „Аванхард“ и има капацитет од 22.288 места, с тим да, од почетка грађанског рата у источној Украјини, овај клуб као домаћин игра на стадиону „Славутич Арена“ у Запорожју, капацитета 11.883 места. Као домаћин, Зорја наступа у комплетно белој, док у гостима игра у комплетно црној опреми.

Зорја се тренутно налази на четвртом месту украјинске Премијер лиге, а ове сезоне је учествовала и у групној фази Лиге Европе, где је у групи са Лестер ситијем, Брагом и АЕК-ом освојила треће место са укупно шест бодова. Тренер екипе је 51-годишњи Украјинац Виктор Скрипник, који на располагању има тим чија се укупна вредност процењује на око 19,5 милиона евра. Поред домаћих играча, он може да рачуна и на двојицу фудбалера из Израела и по једног из Босне и Херцеговине, Македоније, Летоније, Бразила, Хрватске, Ирана и Црне Горе.

Што се тиче фудбалера Војводине, они данас пре подне неће тренирати, а шеф стручног штаба Ненад Лалатовић је најавио да ће и овога пута пружити прилику двема поставама да одиграју по 45 минута. Утакмица ће директно бити преношена на првом каналу телевизије Арена спорт, као и на Новосадској ТВ.