Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati drugi prijateljski meč na pripremama u Beleku. Od 15 časova po srpskom vremenu, rival će im biti ekipa Zorje iz Luganska, koja se nalazi u istom hotelu kao i ekspedicija FK Vojvodina. Utakmica će se igrati na terenu sportskog centra „Susesi“.

Fudbalski klub Zorja (što na ukrajinskom znači „zora“) je osnovan 1923. godine od strane radnika fabrike parne lokomotive i to pod imenom Metalist. Od tada, klub je menjao ime čak 11 puta, a sadašnji naziv Zorja Lugansk je dobio 1996. godine. Svoj najveći uspeh, Zorja je ostvarila 1972. godine, kada je osvojila titulu šampiona Sovjetskog Saveza, što je do danas ostao jedini trofej u klupskoj istoriji.

Stadion FK Zorja zove se „Avanhard“ i ima kapacitet od 22.288 mesta, s tim da, od početka građanskog rata u istočnoj Ukrajini, ovaj klub kao domaćin igra na stadionu „Slavutič Arena“ u Zaporožju, kapaciteta 11.883 mesta. Kao domaćin, Zorja nastupa u kompletno beloj, dok u gostima igra u kompletno crnoj opremi.

Zorja se trenutno nalazi na četvrtom mestu ukrajinske Premijer lige, a ove sezone je učestvovala i u grupnoj fazi Lige Evrope, gde je u grupi sa Lester sitijem, Bragom i AEK-om osvojila treće mesto sa ukupno šest bodova. Trener ekipe je 51-godišnji Ukrajinac Viktor Skripnik, koji na raspolaganju ima tim čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 19,5 miliona evra. Pored domaćih igrača, on može da računa i na dvojicu fudbalera iz Izraela i po jednog iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Letonije, Brazila, Hrvatske, Irana i Crne Gore.

Što se tiče fudbalera Vojvodine, oni danas pre podne neće trenirati, a šef stručnog štaba Nenad Lalatović je najavio da će i ovoga puta pružiti priliku dvema postavama da odigraju po 45 minuta. Utakmica će direktno biti prenošena na prvom kanalu televizije Arena sport, kao i na Novosadskoj TV.