У свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, данас је одржана оснивачка Скупштина СД Војводина на којој је и званично основано Спортско друштво Војводина.

Пре свечане церемоније, једногласно су донете одлуке по свим тачкама дневног реда. Прва тачка дневног реда био је избор тела, а једногласно су изабрани:

Председник Скупштине – Александар Ћирић
Записничар – Ирина Јаковљевић-Новаковић и два оверивача записника Никола Салатић и Мића Радановић

Једногласном одлуком изабран је и Управни одбор:

Председник УО – Драгољуб Збиљић
Два потпредседника – Душан Бајатовић и Душан Радојичић
Чланови УО – Бојан Терзин, Борјан Поповић и Ђорђе Бајло

У трећој тачки дневног реда, једногласном одлуком су изабрани и председник и чланови Надзорног одбора:

Председник Надзорног одбора – Дејан Мандић
Два члана Надзорног одбора су – Милан Ђукић и Сава Рајковић

У последњој тачки дневног реда једногласно је изабран и генерални секретар и законски заступник, а то је – Александар Јованчевић.

 

На челу са председником ФК Војводина Драгољубом Збиљићем, војводинашка породица окупила се под својом плавом звездом, уједињена и још јача и организованија, са заједничким циљем – да наша Воша сваке године у што више спортова освоји што више трофеја и прослави их заједно.

Баш зато, данашњи дан остаће уписан у историји Града Новог Сада јер се девет клубова: Фудбалски клуб, Рукометни клуб, Одбојкашки клуб, Атлетски клуб, Kошаркашки клуб, Рвачки клуб, Женски Фудбалски клуб, Хокејашки клуб и Ватерполо клуб окупљају под једном плавом звездом, симболом свих наших стрепњи и надања, свих љубави окупљених под једним именом – Војводина.

Прича Војводине, сада већ значајно више од века, јесте прича о бесконачној љубави која се преноси са генерације на генерацију – осветљавајући хоризонт Новог Сада као града спорта и врхунских спортиста.

– Основни мотив оснивања Спортског друштва Војводина је – локал патриотизам. Сви чланови и сви клубови доживљавају Град Нови Сад и своје клубове као најважније у држави и као нешто свето и што мора да нам буде заједничка тачка спајања. Очекивања и циљеви Спортског друштва су потпуно јасна, а то је да будемо најбоље орзанизовани спортски клубови и са најбољим спортским резултатима. Поставили смо такође свима нама циљ да сваке године морамо да освојимо барем две шампионске титуле и уз националне Купове укупно три до четири трофеја. И оно што је јако битно, очекујемо да СД Војводина буде финансијски позитивно и да ФК Војводина буде локомотива и да за собом повлачи резултате осталих клубова. Град Нови Сад је тренутно највећи финансијер свих клубова у оквиру СД Војводина и мислим да то временом морамо да мењамо снагом ауторитета људи који воде клубове и који су оснивачи СД морамо да пробудимо привреду – поручио је Драгољуб Збиљић.

На свечаној церемонији, представници и суоснивачи СД Војводина добили су свечане плакете „Плава звезда“, а то су: Фудбалски клуб, Рукометни клуб, Одбојкашки клуб, Атлетски клуб, Kошаркашки клуб, Рвачки клуб, Женски Фудбалски клуб, Хокејашки клуб и Ватерполо клуб.