U svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, danas je održana osnivačka Skupština SD Vojvodina na kojoj je i zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina.

Pre svečane ceremonije, jednoglasno su donete odluke po svim tačkama dnevnog reda. Prva tačka dnevnog reda bio je izbor tela, a jednoglasno su izabrani:

Predsednik Skupštine – Aleksandar Ćirić
Zapisničar – Irina Jakovljević-Novaković i dva overivača zapisnika Nikola Salatić i Mića Radanović

Jednoglasnom odlukom izabran je i Upravni odbor:

Predsednik UO – Dragoljub Zbiljić
Dva potpredsednika – Dušan Bajatović i Dušan Radojičić
Članovi UO – Bojan Terzin, Borjan Popović i Đorđe Bajlo

U trećoj tački dnevnog reda, jednoglasnom odlukom su izabrani i predsednik i članovi Nadzornog odbora:

Predsednik Nadzornog odbora – Dejan Mandić
Dva člana Nadzornog odbora su – Milan Đukić i Sava Rajković

U poslednjoj tački dnevnog reda jednoglasno je izabran i generalni sekretar i zakonski zastupnik, a to je – Aleksandar Jovančević.

 

Na čelu sa predsednikom FK Vojvodina Dragoljubom Zbiljićem, vojvodinaška porodica okupila se pod svojom plavom zvezdom, ujedinjena i još jača i organizovanija, sa zajedničkim ciljem – da naša Voša svake godine u što više sportova osvoji što više trofeja i proslavi ih zajedno.

Baš zato, današnji dan ostaće upisan u istoriji Grada Novog Sada jer se devet klubova: Fudbalski klub, Rukometni klub, Odbojkaški klub, Atletski klub, Košarkaški klub, Rvački klub, Ženski Fudbalski klub, Hokejaški klub i Vaterpolo klub okupljaju pod jednom plavom zvezdom, simbolom svih naših strepnji i nadanja, svih ljubavi okupljenih pod jednim imenom – Vojvodina.

Priča Vojvodine, sada već značajno više od veka, jeste priča o beskonačnoj ljubavi koja se prenosi sa generacije na generaciju – osvetljavajući horizont Novog Sada kao grada sporta i vrhunskih sportista.

– Osnovni motiv osnivanja Sportskog društva Vojvodina je – lokal patriotizam. Svi članovi i svi klubovi doživljavaju Grad Novi Sad i svoje klubove kao najvažnije u državi i kao nešto sveto i što mora da nam bude zajednička tačka spajanja. Očekivanja i ciljevi Sportskog društva su potpuno jasna, a to je da budemo najbolje orzanizovani sportski klubovi i sa najboljim sportskim rezultatima. Postavili smo takođe svima nama cilj da svake godine moramo da osvojimo barem dve šampionske titule i uz nacionalne Kupove ukupno tri do četiri trofeja. I ono što je jako bitno, očekujemo da SD Vojvodina bude finansijski pozitivno i da FK Vojvodina bude lokomotiva i da za sobom povlači rezultate ostalih klubova. Grad Novi Sad je trenutno najveći finansijer svih klubova u okviru SD Vojvodina i mislim da to vremenom moramo da menjamo snagom autoriteta ljudi koji vode klubove i koji su osnivači SD moramo da probudimo privredu – poručio je Dragoljub Zbiljić.

Na svečanoj ceremoniji, predstavnici i suosnivači SD Vojvodina dobili su svečane plakete „Plava zvezda“, a to su: Fudbalski klub, Rukometni klub, Odbojkaški klub, Atletski klub, Košarkaški klub, Rvački klub, Ženski Fudbalski klub, Hokejaški klub i Vaterpolo klub.