Miloš Šestić

Milos Sestic

Miloš Šestić je bio kapiten i najbolji igrač druge šampionske generacije Vojvodine, koja je 1989. postala šampion Jugoslavije.

Rođen je osmog avgusta 1956. godine u Milosavcima, a karijeru je počeo 1972. u ekipi Jedinstva iz Stare Pazove. Kasnije je igrao za Crvenu zvezdu, sa kojom je osvojio četiri titule šampiona i jedan Kup Jugoslavije i došao do finala Kupa UEFA, odnosno Olimpijakos, iz koga je u januaru 1987. godine, na nagovor tadašnjeg direktora Vojvodine Ljube Španjola, prešao među novosadske crveno-bele i to dok su se takmičili u ondašnjoj Drugoj ligi.

U Voši je ostao sve do 1990. i prošao put od druge lige do titule šampiona države, odigravši ukupno 60 prvenstvenih utakmica i postigavši devet golova, pri čemu je svaki bio pravo malo remek-delo. Navijačima je posebno u sećanju ostao gol protiv Slobode iz Tuzle, kada se bukvalno ušetao u gol sa loptom i kada je Vojvodina, pobedom rezultatom 4:2, obezbedila titulu šampiona države.

Prema njegovim rečima, sezona 1988/89. koju je odigrao u Vojvodini bila mu je najbolja u karijeri. Po odlasku iz Vojvodine, nastupao je za Zemun i OFK Beograd, a za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 21 utakmicu i postigao dva gola.

Miloš Šestić na meču protiv Dinama iz Zagreba 1989. godine

Po završetku igračke karijere, jedno vreme je radio kao trener u stručnom štabu prvog tima Vojvodine. Ipak, navijačima će uvek ostati u sećanju kao najiskusniji i najbolji igrač ekipe koja je u toj nezaboravnoj sezoni donela drugu šampionsku titulu u Novi Sad.

Miloš Šestić, Goran Kartalija i Siniša Mihajlović pozdravljaju navijače

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept