УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

I Уводне одредбе

Дефиниције:

СД ВОЈВОДИНА 1914“ или „ми“ означава спортско друштво СПОРТСКО ДРУШТВО „ВОЈВОДИНА НОВИ САД 1914“ НОВИ САД матични број: 28746903 ПИБ: 113957842 са седиштем на адреси Димитрија Туцовића 1, 21000 Нови Сад.

Интернет продавница“ означава интернет продавницу којом управља СД ВОЈВОДИНА 1914 у оквиру своје пословне делатности, а нарочито www.fkvojvodina.rs/prodavnica

Интернет сајт“ означавају Интернет Продавницу и друге интернет странице којима управља СД ВОЈВОДИНА 1914, а нарочито www.fkvojvodina.rs/prodavnica

Корисник“, „Ви“ означава Вас, корисника Интернет сајта (било које физичко лице);

Ови општи услови коришћења („Општи услови“) примењују се на Интернет сајту и имају за сврху да регулишу приступање и коришћење Интернет сајта од стране корисника.

Појам „Коришћење“ значи све операције које врши корисник након приступања Интернет сајту, укључујући једноставан преглед, без обзира на средство приступа (нпр. компјутер, таблет или паметни телефон), тип конекције (приватна конекција, конекција трећег лица или јавни wи-фи) и место конекције.

Интернет сајт припада СД ВОЈВОДИНА 1914.

Коришћење Интернет сајта регулисано је овим Општим условима и условљено је Вашом сагласношћу са овим Општим условима.

Самим Коришћењем Интернет сајта потврђујете сагласност са овим Општим условима, чији саставни део су и:

Свим овим одредбама, условима, политикама и правила можете приступити преко Интернет сајта у било ком тренутку. Они могу бити измењени и допуњени, али примењују се они који су на снази на Интернет сајту на датум када Ви користите Интернет сајт.

Додатне одредбе и услови се могу примењивати на одређене функционалности, делове или на садржај Интернет сајта. Када је то случај, такви услови ће бити приказани на екрану или ће им се моћи приступити путем линка.

II Услови коришћења Интернет сајта

Интернет сајт је намењен корисницима – физичким лицима. Није дозвољено коришћење Интернет сајта у сврхе обављања пословне делатности. Ми не издајемо ПДВ фактуре за пословну употребу за поруџбине преко Интернет сајта.

Када извршите поруџбину на Интернет сајту, изјављујете да имате најмање 18 година и да сте правно способни за склапање обавезујућих уговора или да имате најмање 16 година и приликом поручивања и плаћања располажете својом зарадом или имовином коју сте стекли сопственим радом.

Ваша је одговорност да обезбедите да Ваша опрема којом приступате Интернет сајту (компјутер, лаптоп, нетбук, таблет, паметни телефон или други уређај) буде компатибилан са свим специфичним условима приступа Интернет сајту.

Приступ појединим услугама и функционалностима које нуди Интернет сајт може захтевати регистрацију корисничког налога и пријављивање на регистровани кориснички налог, у складу са правилима регистрације и управљања корисничким налогом, за шта је потребно да дате Ваше личне податке у складу са Законом о заштити података о личности (“Сл. лист РС”, бр. 87/2018) и Политиком приватности .

Ми не гарантујемо да ће приступ Интернет сајту бити континуиран, неометан или без грешке. Може бити планираних или непланираних периода у којима одређене функционалности, делови или садржај Интернет сајта нису доступни или су измењени, суспендовани или повучени, по Нашем искључивом нахођењу, без обавезе обавештавања. Ми нећемо бити одговорни према Вама или било ком трећем лицу за било коју последицу недоступности, измене, суспензије или повлачења Интернет сајта, или било које функционалности, дела или садржаја на Интернет сајту.

III Функционалности Интернет сајта

На Интернет сајту можете да:

 • претражите производе и услуге које нудимо, као и наше физичке продавнице;
 • вршите куповину на даљину у складу са Условима продаје, Законом о заштити потрошача („Сл. гласник РС“, бр. 88/2021) и другим примењивим прописима („Онлине куповина“);
 • дајете оцене и објављујете мишљења о производима које Ми продајемо (само уколико је корисник купио артикал на Интернет продавници, након што прође правописну рецензију);
 • постављате питања о производима које Ми продајемо и упућујете друге врсте упита путем контактне форме у виду интерактивног формулара, е-маила или путем телефона; и

Ако дате своју сагласност, можете примати неwслеттер, односно информације производима, промоцијама, наградним играма/конкурсима, новостима и понудама продавнице, путем е-маила или броја телефона, у складу са Политиком приватности.

Ако региструјете свој кориснички налог можете и да користите функционалности наведене у одељку VI ових Општих услова.

Ова листа функционалности је информативног карактера и задржавамо право да додамо, изменимо или уклонимо поједине функционалности, привремено или стално, без потребе да тражимо Вашу сагласност.

IV Недозвољена понашања на Интернет сајту

Ви се обавезујете да користите Интернет сајт и све што је доступно на Интернет сајту или путем Интернет сајта искључиво у законом дозвољене сврхе и у складу са применљивим законима и прописима, на одговоран начин и без наношења штете Нашем пословном угледу, пословном угледу са нама повезаних правних лица и трећим лицима.

Нарочито се обавезујете да:

 • не преузимате, чувате или користите било који садржај који припада трећим лицима и подлеже правима интелектуалне својине или правима заштите података о личности;
 • не сакупљате и складиштите садржај Интернет сајта на неком серверу или другом умреженом уређају за складиштење или стварате електронску базу података тако што ћете систематски преузимати и складиштити садржину Интернет сајта;
 • не бришете или мењате било који садржај на Интернет сајту или покушавате да заобиђете безбедност, или ометате функционисање Интернет сајта или сервера на којима се чува;
 • не уносите на Интернет сајт вирусе, тројанце, рачунарске црве, логичке бомбе или било који други софтвера или технолошки штетан материјала.
 • неовлашћено не приступате Интернет сајту, серверу на ком се налази или било ком серверу, рачунару или бази података који су повезани са Интернет сајтом, односно нападате Интернет сајт путем било које активности која за циљ има онемогућавање или отежавање рада Интернет сајта.
 • не креирате линкове ка Интернет сајту са било које друге интернет локације без Наше претходне писане сагласности, с тим да можете објавити линк ка Интернет сајту на интернет сајту којим Ви управљате, под условом да линк није обмањујући и да Ви тачно наведете његову дестинацију и чињеницу да Ми нисмо одобрили или подржали тај линк, Ваш интернет сајт или производе и услуге које Ви нудите, и то тако да линкујете почетну страницу нашег Интернет сајта (не и да је фраме-ујете или копирате) и под условом да интернет сајт повезан тим линком не садржи никакве незаконите, претеће, увредљиве, клеветничке, порнографске, опсцене, вулгарне, недоличне или насилне садржаје, или садржаје који могу повредити права интелектуалне својине или друга права трећих лица;
 • не складиштите, дистрибуирате или објављујете било какав садржај који је незаконит, штетан, увредљив, расистички, ревизионистички, неморалан, који подстиче мржњу, или који може представљати напад на приватност или повреду људских права трећих лица, нарочито права интелектуалне својине или права на приватност трећих лица;
 • не креирате лажне или обмањујуће поруџбине, а ако се може разумно проценити да је извршена поруџбина ове врсте, бићемо овлашћени да је откажемо и обавестимо надлежне органе.

Свако право које Вам је одобрено у складу са овим Општим условима престаће да важи у случају да се прекршите био коју од ових одредби.

V Правила објављивања на Интернет сајту

Садржај који објављује Интернет сајт

Иако се трудимо да све информације садржане на Интернет сајту (осим садржаја који генерише Корисник) буду тачне, потпуне и прецизне, не дајемо гаранције да је то заиста и случај. Ми не гарантујемо тачност, комплетност, поузданост, квалитет или оригиналност било ког садржаја на Интернет сајту, те се искључује, у највећој мери дозвољеној законом, било која Наша одговорност за било какав губитак или штету било које природе, који настану као резултат Вашег или нечијег другог коришћења Интернет сајта или ослањања на било који његов садржај.

Ми можемо с времена на време променити формат и садржај Интернет сајта. Ви сте сагласни да користите Интернет сајт „у виђеном стању“ и „како је доступан“ на Ваш сопствени ризик.
Ми не гарантујемо да су садржаји на Интернет сајту без вируса, тројанаца, рачунарских црва, логичких бомби и софтвера или технолошки штетног материјала. Ви сте одговорни да обезбедите одговарајуће мере сигурности (укључујући анти-вирус софтвер и другу безбедносну меру) како би задовољили Ваше конкретне захтеве у погледу безбедности и поузданости садржаја.

Садржај који објављује Корисник

Термин „садржај“ значи сваки елемент који Ви депонујете на Интернет сајту, као што је текст, коментар, слика, фотографија, видео запис, или било који тип документа, било какве садржине или форме. Ви сте одговорни за садржину који депонујете на Интернет сајту.
Ви сте слободни да објавите или не објавите садржај на Интернет сајту, али у сваком случају не смете објавити садржај који:

 • је незаконит, претећи, увредљив, погрдан, порнографски, опсцен, вулгаран, недоличан, насилан или који права интелектуалне својине или друга права било ког трећег лица;
  – садржи било какве вирусе, тројанце, рачунарске црве, логичке бомбе и технолошки штетан материјал;
 • садржи било који облик оглашавања;
 • се издаје за неког другог или погрешно представља било какву повезаност са неким физичким или правним лицем.

Ви гарантујете да Ви имате сва права и овлашћења који су потребни да објавите неки садржај на Интернет сајту, нарочито у складу са важећим законодавством и правима интелектуалне својине.

Интернет сајт Вам може, с времена на време, дозволити да видите садржај који је генерисао други корисник и Ми не можемо бити одговорни за тај садржај, те се искључује, у највећој мери дозвољеној законом, било која Наша одговорност за такав садржај.

Брисање садржине

Ми задржавамо право, по нашем слободном нахођењу, да обришемо или изменимо било који садржај који Ви унесете, у свако доба и без обавештавања, нарочито садржај који је увредљив, неприкладан, незаконит или који на било који други начин угрожава СД ВОЈВОДИНА 1914 или друге кориснике.

VI Кориснички налог – систем регистрованог пријављивања

Како бисте користили неке функционалности Интернет продавнице, морате регистровати кориснички налог, осим уколико је Општим условима предвиђено да се могу користити и без регистрације или пријављивања (нпр. Онлине куповина).

Систем регистрованог пријављивања подразумева могућност креирања и коришћења корисничког налога, коме можете приступити и њиме управљати путем Интернет продавнице. Кориснички налог се налази на интернет локацији www.fkvojvodina.rs, али се корисничком налогу приступа и користи се искључиво на Интернет продавници.

Кориснички налог на Интернет продавници може да региструје сваки корисник који има навршених 16 година живота.

Регистрацијом корисничког налога корисници стичу могућност да:

 • једноставно и брзо врше поруџбине на Интернет продавни користећи претходно унете контакт податке и податке о адреси за испоруку;
 • контролишу и управљају својим личним подацима, као што су идентификациони подаци (име и презиме, е-маил адреса и лозинка, датум рођења и пол, број телефона), подаци о адреси (град, општина, поштански број, улица и кућни број, стан/кућа, спрат, стан), подаци о преференцијама (омиљени спортови, омиљена врста производа), подаци о члановима породице (старост и пол), подаци о сачуваним платним картицама (тип картице, број картице и датум истека важења картице);
 • имају контролу над својим корисничким налогом, као и да га у целости обришу;
 • врше увид и евентуалне обраде свих поруџбина, као и статуса поруџбина, од момента креирања, обраде, до испоруке и, евентуално, поврата робе, на Интернет продавници;
 • врше увид у све податке о свим обављеним куповинама у нашој Интернет продавници, у претходне две године;
 • прате производе које су на Интернет продавници означили да им се допадају, укључујући и промене цена и доступност величина;
 • врше увид у производе које су последње разгледали на Интернет продавници;
 • управљају својим сагласностима за обраду.

Кориснички налог представља јединствену идентификацију корисника у нашем систему и можемо Вашем корисничком налогу придружити било који податак који нам доставите или који о Вама прикупимо, у складу са Правилима приватности.

Креирањем корисничког налога Ви пристајете да се на Вас примењују и одредбе овог одељка VI ових Општих услова.

Обавезујете се да дате тачне, потпуне и поуздане информације приликом регистрације и управљања корисничким налогом, што нама омогућава да се усагласимо са свим нашим обавезама.

Молимо да имате у виду да сте у обавези да континуирано ажурирате ваше податке уколико се промене на било који начин. Ово је неопходно ради правилног испуњавања наших и Ваших обавеза. Ви сносите искључиву одговорност за тачност унетих података, као и уколико нека наша обавеза није испуњења или није потпуно или исправно испуњена, због неажурности података. СД ВОЈВОДИНА 1914 нема приступ Вашем корисничком налогу, односно не може вршити измену унетих података.

Е -маил адреса представља јединствени идентификатор корисничког налога, а лозинка параметар за аутентификацију и заштиту корисничког налога.

Уколико изаберете или примите податке за пријављивање на кориснички налог (као што су корисничко име, лозинка или други подаци) као део наших безбедносних процедура, Ви те информације морате чувати у тајности и не смете их открити ни једном другом лицу. Ви сте одговорни за све поступке који су учињени коришћењем Ваших података за пријављивање. Обавезни сте да нас, без одлагања, обавестите о било каквом неовлашћеном коришћењу ваших података за пријављивање или кршењу безбедности за које сазнате.

За регистрацију и отварање корисничког налога потребни су нам следећи лични подаци: име и презиме и е-маил адреса. Приликом регистрације корисници имају могућност, али не и обавезу, да унесу податак о свом полу, који се користи у складу са Политиком приватности. Немамо приступ лозинкама, тако да сте Ви искључиво одговорни за заштиту своје лозинке. Сваки корисник одговара за тачност и истинитост свих информација које је дао и гарантује да ће својим корисничким налогом управљати лично.

На Интернет продавници се можете пријавити и путем друштвених мрежа (Фацебоок и Гоогле) користећи профил регистрован на тим друштвеним мрежама.

Верификација е-маил адресе је обавезан корак у циљу комплетирања процеса регистрације корисничког налога, осим након пријављивања путем друштвених мрежа (Фацебоок и Гоогле).
Приликом првог пријављивања путем друштвених мрежа (Фацебоок и Гоогле), дефинишете који подаци о профилу ће бити сачувани у кориснички налог, с тим да је обавезно чување имена (енг. Наме ).

Ми задржавамо право да не потврдимо, суспендујемо или обришемо било које податке за пријављивање и/или забранимо приступ корисничком налогу, у било које време, уколико сматрамо да су информације које сте нам дали у нетачне или да припадају или се односе на друго лице.

У сваком тренутку можете самостално поднети захтев за деактивацију корисничког налога у оквиру секције “Обавештења”, с тим да ћете у периоду од 30 дана од пријема обавештења о деактивацији корисничког налога, имати могућност да се пријавите на свој кориснички налог како би опозвали претходно поднети захтев.

VII Екстерни линкови

Интернет сајт може, с времена на време, садржати линкове на екстерне интернет сајтове, који могу садржати линкове на понуде и промоције трећих лица. Ми их укључујемо да бисмо Вама обезбедили приступ информацијама, производима или услугама које Ви можете сматрати корисним или интересантним.

Ми нисмо одговорни за садржину тих интернет сајтова нити за било шта што они нуде и не гарантујемо да ће они бити на располагању. Чињеница да Ми укључујемо линкове на такве екстерне интернет сајтове не значи да ми одобравамо или да имамо било какве везе са њиховим оператерима или лицима која их развијају.

VIII Права интелектуалне својине

Сва ауторска права, жигови и друга права интелектуалне својине на све садржаје (текстуални, визуелни и аудио материјали, дизајн, слике, базе података, програмерски код и сл.) на Интернет сајту припадају Нама или субјектима који су Нам дали дозволу за њихову употребу. Наведене материјале можете да користите само у мери која је изричито наведена и која је потребна за вашу личну, некомерцијалну употребу или за формирање Ваше поруџбине и коришћење других услуга које Вам омогућавамо путем Интернет сајта. Забрањено је на било који начин мењати садржај Интернет сајта, или исти репродуковати или јавно приказивати, дистрибуирати или на други начин користити у јавне или комерцијалне сврхе. Свака неовлашћена употреба може представљати кршење прописа који регулишу ову област. Коришћењем било ког дела Интернет сајта, сматра се да сте упознати с овим условима, као и да прихватате коришћење садржаја ове странице искључиво за личну употребу и на властиту одговорност.

У вези са садржајем који Ви објављујете на Интернет сајту, Ви сте сагласни да Нама и са Нама повезаним правним лицима, дајете временски и територијално неограничено, неопозиво, неискључиво и бесплатно право и лиценцу да користимо, умножавамо, учитавамо, преносимо, складиштимо, прерађујемо, прилагођавамо, објављујемо, преводимо, правимо изведена дела, дистрибуирамо, дајемо под-лиценцу и да приказујемо садржај (у целини или делимично) који сте Ви послали Нама и/или да га уграђујемо у друге садржаје у било ком облику, или у друге медије или технологије.

IV Завршне одредбе

Ови Општи услови се не могу мењати без нашег изричитог писаног пристанка.
Ако Ми изаберемо да, у било које време, не применимо било коју одредбу ових Општих услова, неће се сматрати да смо се одрекли нашег права да се накнадно позовемо на те одредбе. Уколико се буде сматрало да је нека одредба неважећа, остале одредбе остају на снази.
Ови Општи услови сачињени су у складу са правом Републике Србије и на њих се примењује право Републике Србије.

СД ВОЈВОДИНА 1914