УСЛОВИ ПРОДАЈЕ

СПОРТСКО ДРУШТВО ВОЈВОДИНА 1914 НОВИ САД

Адреса : Димитрија Туцовића 1
матични број: 28746903
ПИБ : 113957842
шифра делатности: 4791

На основу одредби члана 12. и члана 26. Закона о заштити потрошача СПОРТСКО ДРУШТВО ВОЈВОДИНА 1914 НОВИ САД, своје цењене потрошаче који робу купују путем интернет сајта www.fkvojvodina.rs/prodavnica.

ОБАВЕШТАВА

Да се продаја робе путем интернет сајта www.fkvojvodina.rs/prodavnicaобавља у оквиру регистроване делатности спортско друштва СПОРТСКО ДРУШТВО ВОЈВОДИНА 1914 НОВИ САД, Димитрија Туцовића 1, матични број: 28746903 ПИБ: 113957842 телефон: 021/21 210 1885, фаx: +381 21 210 1884, адреса за изјављивање рекламације је: reklamacije@fcvojvodina.co.rs.

Да се основна обележја робе могу наћи на сајту www.fkvojvodina.rs/prodavnica.

Да се према важећим прописима куповина преко наше интернет странице www.fkvojvodina.rs/prodavnica сматра продајом на даљину.

Да роба која се продаје путем интернет сајта www.fkvojvodina.rs/prodavnicaпоседује својства потребна за редовну употребу те врсте робе, а у складу са њеном наменом која је дефинисана у Декларацији.

Да се саобразност робе уговору искључиво утврђује према својствима и намени робе како је то дефинисано припадајућом Декларацијом.

Да СПОРТСКО ДРУШТВО ВОЈВОДИНА 1914 НОВИ САД, као продавац, одговора за несаобразност робе уговору која се појави у року од две године од дана преласка ризика на потрошача, у ком временском периоду потрошач може изјавити рекламацију на купљену робу.

Да је продајна цена робе изражена у динарима и назначена уз сваки артикал из понуде са интернет сајта www.fkvojvodina.rs/prodavnica и да се иста односи на онлине куповину. За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије који можете погледати на страници www.нбс.рс

Да купљену робу испоручујемо путем курирских служби регистрованих за обаљање послова испоруке у Републици Србији и иностранству , на начин како је то дефинисано у документу Услови испоруке.

Да се могућност куповине робе уз посебне ценовне погодности и ∕ или уз посебне продајне подстицаје (акцијска продаја и сл.), обавља у складу са условима који су објављени на интернет сајту www.fkvojvodina.rs/prodavnica у којима су дефинисани врста продајног подстицаја, врста робе на које се продајни подстицај односи, период важења подстицаја, као и сви други услови везани за остваривање права на продајни подстицај.

Да потрошач робу коју купује путем интернет сајта www.fkvojvodina.rs/prodavnica може платити поузећем готовински у тренутку испоруке (за испоруке на територији Републике Србије), као и истакнутим платним картицама које су у тренутку куповине на сајту назначене као средство плаћања,

Да потрошач приликом креирања поруџбенице притиском на тастер ПОТВРДИ преузима обавезу плаћања наручене робе.

Да у случају пријема робе потрошач установи да величина није одговарајућа, потрошач има право да артикал замени у року од 14 дана за другу величину, на начин како је то дефинисано овде.

Да у случају пријема робе потрошач установи да артикал жели да замени за други артикал, који може бити веће, мање или исте ценовне категорије од претходно порученог, потрошач може заменити артикал у року од 14 дана на начин како је то дефинисано овде.

Да потрошач има право да одустане од уговора (одустане од куповине) у року од 14 дана од дана испоруке, а без навођења разлога за одустанак. У случају одустанка, потрошач сноси трошкове враћања робе. Ближа упутства за одустанак од уговора потрошач може пронаћи овде .

Да у случају несаобразности робе која је поручена путем интернет странице www.fkvojvodina.rs/prodavnica потрошач има право да изјави рекламацију и то на начин и под условима како је ближе дефинисано у одељку „Рекламације“ који можете пронаћи овде.

Да у случају потрошачког спора, постоји могућност његовог вансудског решавања пред телима за вансудско решавање потрошачких спорова која се налазе на листи коју сачињава и јавно објављује Министарство унутрашње и спољне трговине.

 • Рекламациони лист можете преузети овде.

Начини плаћања

У могућности сте да одаберете:

 • плаћање поузећем готовински у тренутку испоруке (за испоруке на територији Србије)

Информације о Вашем праву на одустајање можете пронаћи овде.

КАКО КУПИТИ

ИЗБОР АРТИКАЛА

На врху сваке странице налази се падајући мени са категоријама артикала, кликом на жељену категорију отвориће Вам се нова страница са артиклима из одабране категорије. Са леве стране ове странице налазе се сви филтери, кликом на један или више филтера добићете жељени резултат филтрације. Уколико сте излистали групу артикала која Вас интересује, додатне информације о конкретном артиклу можете видети кликом на фотографију артикла. Избором жељене величине артикал можете ставити у корпу кликом на дугме Купите .

САДРЖАЈ КОРПЕ

Садржај ваше корпе можете погледати у сваком тренутку кликом на сличицу корпе са десне стране сваке странице. Артикле можете уносити у корпу све док не наручите све што желите. Артикле које сте унели у корпу можете избацити појединачно кликом на линк Избаците из корпе.

ПОРУЧИВАЊЕ АРТИКАЛА ИЗ КОРПЕ

Да бисте поручили артикле унете у корпу потребно је да кликнете на дугме Прихватам. Након ове операције стићи ће Вам потврдни мејл, на адресу коју сте оставили приликом регистрације на сајт. Уколико нема регистрације на сајт, потребно је да обавите куповину без регистрације, попуњавањем свих неопходних података:
– Име и презиме
– Мејл адреса и контакт телефон
– Место и поштански број
– Улицу и број
– Адреса за доставу (у случају да није иста са адресом датом у идентификационим подацима)

ОДАБИР НАЧИНА ПЛАЋАЊА

У могућности сте да одаберете:

– плаћање поузећем готовински у тренутку испоруке

Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије (РСД).

ЗАВРШЕТАК ПОРУЧИВАЊА

Кликом на дугме Прихватам, приказаће Вам се обавештење о успешно послатој поруџбини. На мејл адресу коју сте оставили приликом попуњавања формулара ускоро ћемо Вам послати потврду за поручене артикле, а након обраде поруџбине добићете све накнадне информације на мејл адресу.

За сва додатна питања можете нас контактирати позивом нашег call центра на број 0641374988 од понедељка до петка од 10-18 часова.

РЕКЛАМАЦИЈЕ

Молимо Вас да приликом преузимања пошиљке да у присуству курира проверите свој пакет. Уколико на њему има видљивих оштећења (поцепани делови и угњечење) пакет не би требало да преузмете. У овом случају молимо Вас да нас позовите телефоном на број 0641374988. У најкраћем могућем року обавестићемо Вас о даљем поступању.

Уколико сте примили пошиљку и након отварања кутије / пакета установили да испоручена роба не одговара нарученој или подаци на рачуну нису одговарајући, молимо Вас да, најкасније у року од 24h од тренутка пријема пошиљке, контактирате нашу корисничку подршку на број: 0641374988.

Уколико се на купљеном производу појаве неусаглашености у смислу одредби Закона о заштити потрошача, молимо Вас да контактирате нашу корисничку подршку на број: 0641374988.

Молимо Вас да припремите следеће податке:

 • Број Вашег рачуна-отпремнице
 • Шифру артикла и величину коју желите да рекламирате
 • Опис проблема који имате

Тражене податке можете доставити попуњавањем и слањем формулара на е-маил адресу reklamacije@fcvojvodina.co.rs , позивањем броја телефона 0641374988 радним данима од 10 до 18ч или слањем формулара препорученом поштом на адресу СД Војводина, Димитрија Туцовића 1, Нови Сад.

У најкраћем могућем року, а најкасније у року од 8 дана од дана пријема рекламације писаним путем или електронским, одговорићемо Вам на изјављену рекламацију и обавестићемо Вас о даљем поступању. Рок за решавање рекламације је 15 дана од тренутка подношења исте.

Рекламациони лист можете преузети овде у случају да исти није достављен у пакету приликом испоруке. У случају да не можете да приступите рекламационом листу молимо да нас позовете телефоном на број: 0641374988, а како бисмо Вам рекламациони лист доставили на адресу електронске поште коју сте оставили приликом креирања поруџбине.

У случају враћања робе купцу који је претходно робу платио куриру тј. поузећем , трошкове враћања робе не сноси СД ВОЈВОДИНА 1914, већ трошак пада на терет купца.

НАПОМЕНА : Потврдом поруџбине, кликом на дугме ПОТВРДИ ПОРУЏБИНУ, сагласни сте са условима рекламације.

ПОВРАЋАЈ СРЕДСТАВА

У случају одустанка од уговора, потрошач има право на повраћај новца или на замену за други производ. Цена производа се купцу враћа по пријему производа. Трговац је дужан да потрошачу без одлагања врати износ који је потрошач платио по основу уговора, а најкасније у року од 14 дана од дана пријема изјаве о одустанку, а након пријема производа. Трошкове враћања робе и новца сноси купац, сем у случајевима када купац добије неисправан или погрешан артикал.

ПРОЦЕДУРА ЗА ПОВРАЋАЈ СРЕДСТАВА

Молимо Вас да припремите следеће податке:

 • Број Вашег рачуна-отпремнице
 • Број личне карте
 • Број динарског текућег рачуна на који ће бити уплаћена средства
 • Тражене податке можете доставити попуњавањем формулара на следећем линку или позивањем броја телефона: 0641374988.

Када доставите потребне податке, биће креирана документација која ће Вам са процедуром за повраћај средстава бити прослеђена на емаил адресу коју сте оставили приликом креирања поруџбине. Повраћај средстава се врши искључиво на горе наведени начин, уплатом на динарски текући рачун резидената и није могуће слати новац по куриру у готовини.

ПРАВО НА ОДУСТАЈАЊЕ

У складу са одредбама Закона о заштити потрошача (у даљем тексту: Закон), куповина преко наше Интернет странице www.fkvojvodina.rs/prodavnica сматра се продајом на даљину.

Закон за случај продаје на даљину установљава Ваше право као потрошача (физичко лице које производ купује ради намирења својих индивидуалних потреба, а не ради обављања професионалне делатности), да одустанете од уговора (куповине) у року од 14 дана од дана када Вам је производ предат односно од дана када роба доспе у Вашу државину потрошача. Приликом одустанка можете, али не морате да наведете разлоге због којих одустајете.

Образац/Изјава о одустанку од уговора производи правно дејство од дана када нам је послата.

У случају одустанка од уговора, имате право на повраћај новца или на замену за други производ. Повраћај новца ће Вам бити извршен по пријему производа, а у року од 14 дана од дана пријема изјаве о одустанку.

Искључиво сте одговорни за умањену вредност робе која настане као последица руковања робом на начин који није адекватан, односно превазилази оно што је неопходно да би се установили природа, карактеристике и функционалност робе. Имамо право да Вам ускратимо поврат новца уколико утврдимо да роба није враћена у стању у коме је испоручена а услед Вашег неадекватног руковања истом.

Осим трошкова који проистекну слањем / враћањем робе на нашу адресу, не сносите друге трошкове који настају одустанком од уговора. Обавезујемо се да ћемо, одмах по пријему робе која се враћа по основу одустанка од уговора, извршити повраћај средстава која су уплаћена за враћену робу или послати артикал који желите за замену.

Дужни сте да производ вратите без одлагања, а најкасније у року од 14 дана од дана када сте послали образац за одустанак. По истеку рока од 14 дана од дана када је послат одустанак, роба се више не може вратити.

Приликом повраћаја робе у обавези сте да приложите рачун/отпремницу.

Роба мора бити враћена неоштећена, некоришћена и у оригиналној амбалажи.

У случају враћања робе или повраћаја средстава купцу који је претходно извршио плаћање неком од платних картица, делимично или у целости, а без обзира на разлог враћања, СД ВОЈВОДИНА 1914 је у обавези да повраћај изврши искључиво путем ВИСА, ЕЦ/МЦ и Маестро метода плаћања. То значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице.

У случају враћања робе из иностранства, поред трошкова курирске службе сносиће те и евентуалне повезане царинске трошкове.

АУТОРСКА ПРАВА И ДРУГА ПРАВА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ

Овим путем Вас обавештавамо да сва ауторска права, регистровани знакови и друга права интелектуалне својине на све садржаје (текстуалне, визуалне и аудио материјале, дизајн, слике, базе података, програмерски код и сл.) на овом веб сајту припадају СД ВОЈВОДИНА 1914 или субјектима који су СД ВОЈВОДИНА 1914 дали дозволу за њихову употребу. Наведене материјале можете да користите само у мери која је изричито наведена и која је потребна за вашу личну, некомерцијалну употребу или за формирање Ваше поруџбине и коришћење других услуга које Вам омогућавамо посредством овог веб сајта. С тим у вези напомињемо да је забрањено на било који начин мењати садржај овог сајта, или исти репродуковати или јавно приказивати, дистрибуирати или на други начин користити у јавне или комерцијалне сврхе, тако да свака неовлашћена употреба може представљати кршење прописа који регулишу ову област. Коришћењем било ког дела овог веб сајта, сматра се да сте упознати с овим условима, као и да прихватате коришћење садржаја ове странице искључиво за личну употребу и на властиту одговорност.

ИСПОРУКА

За производе које поручите у онлине продавници СД ВОЈВОДИНА 1914 можете одабрати:

За испоруке на територији Републике Србије:

 • испоруку на адресу која се наплаћује по следећем ценовнику:
 • преузимање на пакетоматима Поште Србије на 20 лако доступних локација у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Новом Пазару и Панчеву, код студентских домова „Студентски град”, „Карабурма”, „4. април”, „Патрис Лумумба” у Београду, на железничкој станици и сајму у Новом Саду, на градским трговима у Нишу и Краљеву, уз објекте пошта у Панчеву, Новом Саду и Београду, на железничкој станици „Нови Београд” и другим фреквентним локацијама.

ИСПОРУКА НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 1. ИСПОРУКА НА АДРЕСУ

Рок испоруке

Након евидентирања поруџбине, ваша поруџбина улази у процес обраде у коме се утврђује да ли јетражени производ доступан. Након обраде поруџбине, на вашу е-маил адресу стићи ће обавештење о статусу поруџбине.

Период обраде поруџбине је најчешће 2-3 радна дана. Поруџбине креиране петком и викендом ће курирска служба преузимати тек наредне недеље.

Преузимање пошиљке

СД ВОЈВОДИНА 1914 сарађује са курирском службом Пост Експрес.

Курирска служба пошиљке доноси на адресу за испоруку у складу са Правилима пословања курирске службе.

Молимо Вас да у том периоду обезбедите да на адреси буде особа која може преузети пошиљку.

Приликом преузимања пошиљке потребно је да визуелно прегледате пакет да случајно не постоје нека видна оштећења. Уколико приметите да је транспортна кутија значајно оштећена и посумњате да је производ можда оштећен, одбијте пријем пошиљке и одмах нас обавестите, позивом на број кол центра 0641374988 или на број телефона ПОСТ ЕКСПРЕС курирске службе.

Уколико је пошиљка на изглед без оштећења слободно преузмите пошиљку и потпишите куриру адресницу (потврду о пријему). Курир сваку пошиљку покушава да уручи у два наврата. Уобичајена пракса је да уколико вас курир не пронађе на адреси, да вас позове на телефон који сте оставили приликом креирања поруџбине и уговори нови термин испоруке. Уколико вас и тада не пронађе на адреси, пошиљка нам се враћа.

СД ВОЈВОДИНА 1914 не одговара и нема утицај на рад курирских служби.

Цена испоруке

Трошак испоруке на адресу је у складу са ценовником Пост Експрес курирске службе.

НАПОМЕНА: Потврдом поруџбине, кликом на дугме ПОТВРДИ ПОРУЏБИНУ, сагласни сте са условима испоруке.

 1. ПРЕУЗИМАЊЕ НА ПАКЕТОМАТИМА ПОШТЕ СРБИЈЕ

Презумање на пакетомату Вам омогућава да производе које сте купили у нашој онлине продавници преузмете на једној од 20 лако доступних локација у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Новом Пазару и Панчеву, код студентских домова „Студентски град”, „Карабурма”, „4. април”, „Патрис Лумумба” у Београду, на железничкој станици и сајму у Новом Саду, на градским трговима у Нишу и Краљеву, уз објекте пошта у Панчеву, Новом Саду и Београду, на железничкој станици „Нови Београд” и другим фреквентним локацијама.

Да бисте на овај начин могли да преузмете своју пошиљку неопходно је приликом креирања поруџбине одабере овај вид доставе а потом одаберете пакетомат тј. бензинску станицу до које вам је најкомфорније да одете.

*Након одабира овог начина испоруке није могуће преусмеравање пошиљке на другу адресу.

Информације о услузи, начину коришћења и локацијама пакетомата, са анкетом за кориснике о локацијама за ширење мреже пакетомата у свим већим градовима широм Србије, доступне су на сајту Поште Србије на линку ОВДЕ.

НАПОМЕНА: Потврдом поруџбине, кликом на дугме ПОТВРДИ ПОРУЏБИНУ, сагласни сте са условима испоруке.

СД ВОЈВОДИНА НОВИ САД 1914

Преузмите оригинални документ у ПДФ формату